Танасије Узуновић ће остати упамћен по многим великим улогама које је одиграо, мада га телевизијска публика највише памти по улози у серији "Мој рођак са села".

Глумац безпрекорне биографије, пре пар година био је уплетен у скандал који је претио да му уништи читаву каријеру.

Фото: В. Данилов

 

 

Наиме, данима се причало како је у бифеу Народног позоришта у центру Београда ошамарио балерину, а Танасије је својевремено то овако објаснио:

- Дошао сам да одиграм представу "Пут у Дамаск". 33 године сам био члан Југословенског драмског позоришта, од 2001. године сам члан Народног позоришта, тамо сам пензионисан, али и сада имам пар наслова. Била је страховита бука. Славили су запослење у Народном позоришту. Нисам могао на миру да попијем кафу пре представе. Већ је све кретало у један незамислим призор.

Један господин ме је, такође, замолио да се видимо у клубу Народног позоришта, пре него што сам и знао шта се доле дешава. А из клуба се чула какофонија, било је незамисливо. Замолио сам га да попијемо пиће, али није желео ни да уђе унутра јер је била превелика бука.

Фото: В. Данилов

 

 

Дошла је газдарица пијана. Мојих колега није било много и замолио сам смање буку. Ово је Народног позориште. Пљунула ме је. И рекла ми је Ти не знаш колико ја плаћам закуп и нећеш ти да ми говориш. Склонио сам је.

Тада је дошла та балерина, нагла ми се над уво и рекла: "Слушај, ја овде могу да радим шта хоћу. Ја плаћам Народном позоришту онолико колико ти никада у животу ниси зарадио". Рекао сам јој да пази шта прича и да мене то не интересује, да је то њена ствар. На то је она рекла да може да ради шта хоће. Инсистирала је да је то кафић и да нема везе са Народним позориштем. Тада сам је одгурнуо, а она ми је показала прст и рекла да ће да ми ј... м.....

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Након свега један од балетана ми је саопштио да је дошла полиција, коју сам ја мирно сачекао и испричао сам и њима све ово и истакао да је то незамисливо понашање, да је Народно позориште стуб културе који захтева одређено понашање када се пређе његов праг - испричао је тада глумац за Курир.

БОНУС ВИДЕО: