Страшан злочин откривен је недавно у Нишу, када је утврђено да је отац Б.М. (50) из Ниша ухапшен због сумње да је силовао своју ћерку (21).

Случај је процесуиран интензивним полицијским радом нишке Криминалистичке полиције и Вишег јавног тужилаштвау Нишу, када се, након другог силовања несрећна девојка пожалила мајци која живи у Пећинцима, па је гинеколошким прегледом утврђено да је трудна. Након рођења бебе ДНК анализа потврдила је ужасне сумње - да је осумњичени Б. М. отац и ћеркиног детета.

Девојка је била смештена у једној хранитељској породици, а када је напунила 18 година, изразила је жељу да се врати у очеву кућу.

- Нажалост то је била ужасна грешка јер је отац, како се сумња, силовао још првог дана када је дошла у његову кућу. Претходно је укућане са којима живи послао напоље, да оду до продавнице, а онда је, како се сумња, користећи се силом и претњом, насрнуо на кћер и силовао је - каже извор за медије.

Уплашена девојка је смогла снаге да проговори тек шест месеци након другог силовања у фебруару прошле године. У авгисту је отишла до мајке која живи у месту Пећинце, код Сремске Митровице, и испричала јој шта јој се десило.

Мајка је одвела ћерку одмах у Дом здравља у Сремској Митровици где је гинеколошким прегледом утврђено да је у поодмаклој трудноћи. Обавештена је и нишка Криминалистичка полиција која је благовремено реаговала и одмах започела поступање.

Б. М. је, незванично, негирао дело, а како није било сведока, искусни нишки криминалистички инспектори, иницирали су ДНК анализу коју је Више јавно тужилаштво у Нишу наложило одмах по рођењу бебе у децембру прошле године. Чим су се стекли услови, узет је биолошки материјал и ДНК анализа је урађена. Резултати су потврдили сав ужас на који се сумњало – да је Б.М. отац и своје ћерке и њене ћерке.

- Неспорно је да је ДНК сродника сличан. Међутим, постоји јасна разлика између првог степена сродства и даљег сродства. Односно, отац је са ћерком у првом степену сродства а ако је отац и њеног детета биће и са њим у првом степену сродства. Ако није отац ћеркиног детета, видеће се на основу ДНК анализе да су у сродству, али у том случају у даљем сродству - објашњава за "Блиц" један стручњак за ДНК анализу.

Након што је ДНК анализа показала да је осумњичени Б. М. у првом степену сродства и са својом ћерком и са њеном ћерком, стављене су му лисице на руке и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено му је полицијско задржавање.

- По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, дана 9. марта 2023. године, одређено је задржавање до 48 сати осумњиченом Б. М. из Ниша, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело силовање, а у наведеном року осумњичени ће бити саслушан у овом тужилаштву поводом свих околности догађаја - саопштено је из ВЈТ Ниш.

Ћерка удаљена од оца

Одмах након што је испричала каквом ужасу је била изложена приликом боравка у очевој кући, ћерка се више није враћала у Ниш и са оцем није имала контакта. Према незваничним сазнањима, она се са бебом налази у једној Сигурној кући ван Ниша.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: