Зејна Муркић, коју је песма "Румба", с којом се ове године представила на избору за Песму за Евровизију (ПЗЕ), винула у звезде, каже да су јој се удварали менаџери, али да није хтела преко кревета да гради каријеру.

Фото: РТС принтскрин

 

Она је у једној емисији испричала да се одувек сама борила за место под сунцем, те и да зна да је велики број певачица пристао на то да их други гурају и спонзоришу.

- Нудили су ми се менаџери и спонзори, хтели су да уложе у мене, али увек то има неку позадину и циљ. Нисам хтела преко кревета да градим каријеру, као неке певачице. Певачице су прихватале то шаком и капом, па се подразумева да, ако сте на естради, морате да се повинујете некоме. Нисам тако хтела да радим, све сам морала сама. Одмах да се оградим, када бисмо моја ћерка и ја биле на ивици егзистенције, можда бих и прихватила нечију помоћ, али докле год могу да зарађујем, та опција отпада - тврди певачица.

Фото: АТА имагес

 

Зејна каже да је поносна на резултат који је остварила на такмичењу ПЗЕ, те и да, ма колико посла да има, никад не запоставља ћеркицу, која јој је центар света.

- Сад, када је све готово, било ми је битно да имам хит, а пласман на ПЗЕ је мање важан. Публика је изабрала најбољу песму, али сам сигурна да је моја у топ три јер видим реакције публике сада, када је све завршено. Овим послом се дуго бавим и увек сам се трудила да ћерку не запостављам због посла. Волела бих да имам петоро деце, али то је лако рећи. Нисам рођена у богатој породици, немам спонзоре, који ме гурају, тако да је мој пут био тежак од почетка. Све сам сама радила, зарађивала и многе колеге се чуде кад покажем колико сам сигурна у себе. Све то дође и с годинама.

Фото: РТС принтскрин

 

Муркићка каже да се малтене цео живот сусретала с дискриминацијом, да тога има и на естради, па с тога у тим круговима нема много пријатеља.

- Људи су ме из незнања дискриминисали. То је стање психе и ја нисам за то одговорна. Растужи ме ако схватим да у околини имам само такве људе и немам с ким да радим. Данас се стање променило у односу на пре, на пример, 20 година, али постоје поделе на свим пољима, не само на ову тему. Не дружим се превише с људима са естраде. Имам људе које познајем цео живот. Естрада је искомплексирана, глуматају певачи превише пред камерама, а приватно су другачије личности. Не могу да седим било где, где треба да будем нешто што нисам. Пре свега, много се лаже кад је бакшиш у питању. Прича се да неки певачи узимају по 100.000 евра бакшиша, а не узме се ни пола од тога. У реалности се погађају тезге заодређени новац. То што лете еври, касније се враћају домаћину весеља, иако да је слика увек другачија. Певачи иду на фиксну цену, то што прође кроз руке је чист папир - објаснила је певачица.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: