Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) упозорио је да поред Саве код Шапца, расте у водостај Тамишу код Јаше Томића и да ће водостаји наредних дана кретати око и нешто изнад граница редовне одбране од поплава. Такође, РХМЗ наводи да ће температуре данас и сутра бити у наглом порасту, а да у среду стиже ново захлађење са кишом и снегом, а вечерас почиње и олујни ветар.

- Данас и сутра нагли пораст дневних температура, посебно сутра када се локално очекује и око 23 °С, само ће у Неготинској Крајини бити хладније са максималном температуром око 15 степени. У кошавском подручју вечерас појачање јужног и југоисточног ветра, који ће на југу Баната достизати и ударе олујне јачине - наводи РХМЗ.

У среду нова промена времена

- Облачно са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени и грмљавином уз скретање ветра на умерен и јак северозападни и осетан пад температуре.

На планинама ће падати снег, а касније после подне и увече киша ће прећи у снег понегде и у нижим пределима централне и јужне Србије. У четвртак хладно, понегде са слабим приземним мразем, током дана у већим делу суво уз постепено смањење облачности, а само на југу и истоку још ујутру и пре подне местимично са слабим снегом.

Од петка претежно сунчано и поново топлије - наводи се у најави РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО: