Кошаркаш Партизана Матијас Лесор кажње је од стране лиге са три утакмице суспензије и 10 хиљада евра због инцидента на утакмици са Црвеном звездом када је ударио центра Црвене зведе Филипа Петрушева, објавила је АБА лига на званичном сајту.

Због суспензије Лесор неће играти утакмице са Цедевита Олимпијом у Београду, ФМП-ом у Железнику и Игокеом код куће.

- Матијас Лесор, играч КК Партизан кажњава се јер је на утакмици број 144, 21. кола 1. АБА лиге, одиграној дана 13.03.2023. године у Београду између КК Партизан Моззарт Бет и КК Црвена звезда Меридианбет прво одгурнуо, а затим ударио у пределу лица играча екипе КК Црвена звезда Меридианбет Филипа Петрушев - наведено је, између осталог, у одлуци дисциплинског судије АБА лиге Хрвоја Видана.

Челни људи лиге додатно су објаснили ову одлуку.

Фото: МВ

 

- Досадашње понашање Матијаса Лесора не указује да ће исти поновити прекршај, па је дисциплински судија применио новчану казну у доњем распону и минималну прописану суспензију од три утакмице неиграња. Сматра се да је овако израченом казном изражен друштвени прекор примерен врсти и околностима почињеног прекршаја - наведено је образложењу.

Подсетимо, Партизан је у понедељак увече после великог преокрета победио Звезду у утакмици 21. кола АБА лиге, а после утакмице Лесор је ударио Петрушева.

Након тога Лесор се извинио и рекао да је то урадио након што га је Петрушев ударио током четврте четвртине.

Петрушев је након тога позван у полицију на информативни разговор у својству грађанина, што је објаснио његов агент Мишко Ражнатовић, где је дао изјаву поводом овог инцидента. 

Поред тога, Звезда, која је тражила суспензију Лесора до краја сезоне, јуче поднела кривичну пријаву против центра Партизана.

БОНУС ВИДЕО: 

"ИЗВИЊАВАМ СЕ!" Жељко Обрадовић никада није био овакав после дербија

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".