Како је то када мајка на даскама које живот значе мора да слуша сина и да ли је сарадња у родбинским односима тежа, Даница је открила у "Јутру" на Првој:

- Било ми је тешко. Прво поделити улогу мајке и глумице је пре свега комплексно, а пошто се ми одлично знамо, има нека зачкољица која је мене мучила... Он је то превазишао тиме што је рекао кад долазимо на пробу зваћу те Данице, зваћеш ме Милоше, и тако је и било - открила је Даница.

- Био је јако строг према мени. Плакала сам и одустајала неколико пута, према мени је био најстрожи. У почетку то нисам могла да попримим. Хтео је тиме да ми поручи да нисам испред свих, и да сам ја само Даница Максимовић, глумица која игра улогу - каже глумица.

Фото: О. Радошевић

 

Глумица је недавно открила и колико јој тешко пада што Милош живи у иностранству.

- Далеко је од мене, жељна сам га, ево већ 11 година има откако је у Европи - рекла је Даница на почетку, те се осврнула на његовој рад.

- Добио је од аустријске владе њихово почасно држављанство, за допринос њиховој култури. Зову га у Француску, иде у Словенију, свуда је, шест година ради у два најпрестижнија театра у Европи, нека се неки редитељ похвали тиме. Он се тиме не хвали, не воли када га ја хвалим, сада могу јер сам видела како ради - испричала је Даница недавно.

БОНУС ВИДЕО: