Име Ивана Тасовца остало је великим словима записано у аналима српске класичне музике. Цео живот посветио је управо њој, а таман када је пронашао жену свог живота, која му је подарила и син, догодило се нешто што нико није очекивао.

Иван је преминуо о свом дому, а по доласку Хитна помоћ није могла ништа да уради осим да констатује смрт. 

Фото: Зоран Јовановић

 

 

Иза њега остала је неутешна супруга Марија Борота и двогодишњи син Лука. Многи српски медији су пренели да је на дан сахране свог супруга Марија била толико скрхана болом да није могла ни реч да проговори.

Упркос томе што се готово никада нису заједно појављивали у јавности, Марија и Иван су имали однос пун поверења и међусобне љубави. На њеном Инстаграм профилу и дана стоји заједничка фотографија Марије, Ивана и њиховог сина.

Фото: Принтскрин/ Фејсбук/Marija Borota

 

 

- Иван и Марија веома се воле, али се труде да приватни живот задрже за себе, најпре јер тако прија обома и не желе да се ствара додатно оптерећење, јер су свесни да би оваква вест брзо одјекнула. Једноставно, свима који су у њиховој близини је јасно да су сасвим опуштени у својој љубави, али далеко од камера, медија и јавности. Марија се никада с Иваном није појавила ни на једном јавном догађају, а он о њој никада није говорио у јавности - рекао је извор својевремено.

Да подсетимо, Иванова партнерка Марија Борота породила се 8. јануара 2020.године и родила је сина Луку, а порођај је прошао у најбољем реду. На велику жалост свих поштовалаца Ивановог рада, он је преминуо  29. септембра 2021. године у 55. години живота. 

Иван Тасовац је био директор Београдске филхармоније и некадашњи министар културе.

БОНУС ВИДЕО: