Баријере су подигнуте у оквиру припрема за први кривични поступак против неког председника САД, два дана након што је Трамп позвао своје присталице да протестују јер се, како је навео, а према информацијама које су процуреле, спрема његово хапшење у уторак, преноси Ројтерс.

Градоначелник Њујорка Ерик Адамс рекао је новинарима да полиција прати друштвене медије и да води рачуна о ситуацији у граду.

Представници служби за спровођење закона састали су се на Менхетну да би разговарали о оптужници против Трампа, која би могла да буде подигнута вечерас или у среду, као и о његовом евентуалном привођењу због, између осталог, подмићивања порно звезде током председничке кампање 2016, године, пренео је раније данас амерички "Политико", позивајући се на три неименована извора укључена у случај.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

На састанку у штабу њујоршке полиције, поред представника тог одељења, присуствују представници америчке тајне службе, судски службеникци и званичници из Канцеларије окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега.

- Разговараћемо о томе како да приведемо Трампа - рекао је извор, наводећи да одлука још није донета.

Фото: Танјуг/АП

 

Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега истражује тајну исплату од 130.000 долара коју је извршио Мајкл Коен, Трампов бивши фиксатор, порно звезди Сторми Данијелс током председничке кампање 2016. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Када запечаћена оптужница буде достављена судији, канцеларија тужиоца ће разговарати о Трамповој предаји са његовим браниоцем, рекао је неименовани судски званичник, наводећи да ће, уколико се Трамп не преда, за њим бити расписана потерница.

Трампов портпарол рекао је да бивши председник није био обавештен о било каквом предстојећем хапшењу.

БОНУС ВИДЕО: 

Посланици француске скупштине химном спречавају премијерку да говори

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".