Граић се у статусу који је поделио на свом Фејсбук профилу емотивним речима опростио од оца који је оставио "дела" чија ће вредност бити "вечна".

- Мој тата је био и биће мој ослонац за читав живот, неко ко ме је створио оваквим какав сам, моја звезда водиља, мој узор, мој пут, моја крв и мој корен. Ја од њега не умем да се опростим и нећу јер он нигде не иде, не дам му. Он је ту, жив у мени, заувек. Добри мој тајко, путуј спокојан јер си толика добра дела оставио да трају вечно - написао је Владимир.

Владмир се захвалио свим људима који су уз породицу Граић, у њима сигурно најтежим тренуцима.

- Сваки трен проведен са тобом је мој благослов. Хвала ти за сву љубав, нежност и бескрајно стрпљење које си ми подарио. Воли те твој син. Велико хвала свим драгим људима који га воле и поштују, који су толико дивних мисли и успомена поделили са нама у овом тешком трену - стоји у објави.

Фото: В. Данилов, Јутјуб принтскрин/RTS zabava

 

 

Велики уметник

Подсећамо, Радослав Граић, певач и композитор, рођен је 1932. године у Мркоњић Граду, у Босни и Херцеговини. Школовао се у Травнику, а гимназију је 1950. завршио у Бањалуци, где је упоредо похађао и музичку школу.

Љубав према компоновању мелодија у духу народног мелоса јавила се после прве песме коју је написао за дует Радуловић -Јовановић. Од тада настају песме за сва времена: "Долетеће бели голуб", "Имала сам другарицу", "Крчмарице још вина наточи", "Жубор вода жуборила" и многе друге.

"Мито бекријо"

Мало је познато и да је аутор песме "Мито бекријо" коју је прославила Василија Радојчић, а постала је толико популарна да и данас многи мисле да је изворна песма.

Радослав Граић биће сахрањен у четвртак, 23. марта, у 14:30 часова на Новом гробљу у Београду.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: