Пресуду је изрекла судија подгоричког Вишег суда Милена Матовић, пренела је РТЦГ.

Стриц Милутина Лековића, Богољуб, казао је да је Суд донео своју одлуку исправно.

- Донео је максималну казну. Покојног Милутина не моземо вратити, али макар да та казна буде то што јесте - максимална казна - казао је Лековић.

Председник Независног синдиката полиције Игор Рмандић казао је да Независни синдикат полиције поздравља ову пресуду Вишег суда у Подгорици.

Фото: Друштвене мреже

 

- И изражавамо жаљење што кривични законик Црне Горе не дозовљава оштрију казну. Сматрамо да сам начин извршења кривичног дела, ток самог поступка, понашање оптужених у току поступка који ниједног тренутка нису изразили ни најмање жаљење и сасосећање са породицом убијеног нашег колеге нису суду оставили другу могућност осим да изрекне овакву дуготрајну казну затвора - казао је Рмандић.

Према наводима оптужнице, Љуан Хасанај је 15. децембра 2019. године хицем из пиштоља "ЦЗ" убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу "дачија дастер" у Игалу.

Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намери да и њега лиши живота. Тада је пиштољ закочио.

Фото: Фејсбук

 

Лековић, гранични полицајац, је обавио рутинску контролу и како су троје албанских држављана били без докумената, приведени су у службена кола.

Ништа није наслућивало трагедију. Аутомобил је возио Милутин, а до њега је седео колега Александар, а иза њих Албанци који су на албанском разговарали све до часа док, како се сумња, Луан Хасанај из кесе није узео оружје и упуцао у потиљак Лековића. Истрагом се дошло до сазнања и да је кеса из које је Луан извадио пиштољ била код његове мајке, писале су "Новости".

Настао је хаос. Килибарда је брзо реаговао, скочио на Луана, настало је рвање. Луан је у налету окренуо пиштољ ка полицајцу, али пиштољ се заглавио.

Троје приведених је успело да побегне из возила док је Александар покушавао да помогне тешко рањеном Милутину, коме, нажалост, није било спаса.

БОНУС ВИДЕО: 

ИМА МРТВИХ У ПОДГОРИЦИ: Експлодирала бомба у суду, више људи повређено

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".