Државни хидрометеоролошки завод Хрватске упозорио је да вечерас стиже велика промена времена са кишом, а да су у току ноћи вероватни локално обилнија киша и пљускови с грмљавином.

Умерен северозападни ветар, на истоку и на Јадрану с јаким ударима, поподне ће прећи у врло јак северни, а дуж обале у јаку и олујну буру.

Метеоролози су упозорили да је у Хрватској могућ и град.

И Србији следи захлађење

Упркос томе што је пролеће почело, и најављено је дужи период топлих дана и недеља пред нама је опет ново захлађење! Републички хидрометеоролошки завод најавио је да ће у Србији у првој половини наредне седмице бити осетно хладније. Тако ће се превртљива "Баба Марта" завршити турбулентно, са осетним осцилацијама у температури.

Почетком следеће седмице, у понедељак биће претежно облачно с кишом, пљусковима и грмљавином. После подне и увече киша ће прећи у снег, прво на планинама југозападне Србије, а у току ноћи снег ће бити могућ понегде и у нижим пределима на југу и југоистоку земље.

У уторак, среду и четвртак очекује се слаб и умерен приземни мраз, док се у уторак у Војводини, а у среду у свим пределима очекује и слаб мраз на 2 метра висине, објављено је на сајту РХМЗ-а.

Биометеоролошка прогноза

Према биопрогнози РХМЗ за петак 24. март имамо наставак релативно повољне биометеоролошке ситуације за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

- Опрез се саветује цереброваскуларним и срчаним болесницима. Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и смањења концентрације. И даље се препоручује повећана пажња у саобраћају.

Истовремено са променом рачунања времена осећају се и психо-физичке промене. Углавном већини људи теже пада почетак летњег рачунања времена у односу на почетак зимског рачунања.

(Индеx.хр/Блиц)

БОНУС ВИДЕО: