Старо веровање каже да ако је мачка стигла у вашу кућу и не жели да изађе, то може указивати на то да је осетила приближавање невоља и да је дошла да их отера.

У многим народима мачка која је сама дошла у кућу неке особе доноси просперитет и срећу, али и да вас штити од негативних вибрација споља и токсичних људи.

У различитим културама постоји више значења и симбола везаних за долазак мачке

1. У Индији су веровали да ће, ако вам у кућу дође нечија мачка, ускоро бити венчање или вас чека проширење породице.

2. Особа коју је ова животиња изабрала за власника ускоро може очекивати срећне промене у животу.

3. Сматрало се да усвојено маче штити породицу од неповољне енергије.

4. Трудна мачка на кућном прагу је и тест и добар знак. Она неће доћи у дом у којем влада енергетски хаос, већ их привлаче места која зраче позитивном енергијом. Њено појављивање на кућном прагу указује на то да вас чекају срећа, успех и благостање, а посебно ако се побринете за мачиће (преузмете бригу или удомите код некога).

Фото: Н. Фифић

5. Мачка која се појави на кућном прагу са мачићима представља побољшање финансијске ситуације и обиље. Да би се овај предзнак остварио, сви мачићи морају бити стављени у добре руке, а један можете задржати за себе.

6. Мачка која залута у кућу усамљене особе може указивати на скорији сусрет са сродном душом, али и напредовање у каријери за оне који су започели нови посао.

Према старим веровањима и боја мачке која долази има посебно енергетско значење:

1. Црна мачка указује да у блиској будућности можете очекивати добре вести, требало би се догодити нешто неочекивано и пријатно. Заблуда је да су црне мачке симбол негативности, јер оне заправо привлаче обиље и срећу у дом.

2. Снежно бела мачка доноси финансијско благостање, успех у свим стварима и виталну енергију.

3. Риђа мачка указује на промену занимања или унапређење. Привлачи нове пријатеље и доноси љубав, као и заштититу од финансијских проблема

Фото: Профимедиа

4. Сива мачка је симбол узајамне љубави, а указује и на нову везу или јачање оних који већ постоје. Када се појави на кућном прагу, сматра се да доноси заштиту од људи који зраче негативном енергијом.

5. Тробојна мачка је симбол доброг расположења, осећај среће, емотивног напретка и животних лекција. Према веровању не треба је отерити или увредити јер то указује на неповољне ситуације.

Ако се крзнена лепотица појави пред вашим домом, помазите је нахраните и поделите са њом љубав, јер тако привлачите позитивну енергију и чините добро дело које се може умножити.

БОНУС ВИДЕО: