Републички хидрометеоролошки завод издао је данас три упозорења, два за Србију и за Београд, а која се односе на велику количину падавина, снег и формирање снежног покривача. 

Према упозорењу за подручје Србије на велику количину падавина, данас се очекује облачно време са кишом, а на планинама са снегом. Већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним и источним пределима, од 20 до 40 мм за 12 х, понегде и више.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је и упозорење за подручје Србије на снег и формирање снежног покривача, а које се односи на данашњи и сутрашњи дан. Данас и у уторак у планинским пределима падаће снег уз формирање снежног покривача, од 20 до 50 цм. У нижим пределима данас се очекује снег и формирање снежног покривача крајем дана и током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана висине од 10 до 20 цм, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини.

Упозорење је издато и за Београд на снег и формирање снежног покривача и исто се односи на данашњи и сутрашњи дан. У Београду се данас крајем дана очекује пад температуре, а киша ће прећи у снег, па се током ноћи ка уторку и у уторак очекује формирање снежног покривача висине од 10 до 20 цм.

БОНУС ВИДЕО:

ЋУДЉИВИ АПРИЛ: Негде сунце, а лед пада у Кикинди

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".