Како се додаје, стабло сребрнолисног јавора, које је пало на девојчице, као и сва стабла у дрвореду у тој улици су у току прошле године орезана исечене су суве гране и примењене све редовне мере неге.

Из ЈКП "Зеленило Београд", кажу, да од јутрос непрестано раде на санирању преломљених стабала.

Фото: Инстаграм принтскрин/мој_бео_град

 

Више од 100 пријава за јутро

- Услед снега, који у Београду од ноћас непрестано пада, екипе ЈКП „Зеленило-Београд“ имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана - кажу нам у ЈКП "Зеленило Београд".

Из овог предузећа, наводе да су примили више од 100 пријава.

- Наше предузеће примило је више од 100 пријава које се односе на преломљена стабла и гране широм Београда. Интервенције су у току на више локација и наставиће радове док год за то буде потребе - додају у саопштењу.

 

 

 

 

Штете на аутомобилима, дрвеће падало и по коловозу

Како су нам рекли, на неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима, као и пад стабла преко саобраћајнице па су екипе „Зеленила“ у најкраћем року изашле на терен и омогућиле поновно неометано одвијање саобраћаја. Снеголоми и снегоизвале се дешавају у свим деловима града, с обзиром да снег од ноћас пада.

- Иако радници „Зеленила“, свакога дана, током целе године, обилазе сва стабла на јавним зеленим површинама и примењују све мере неге, сада, услед тежине влажног и обилног снега који се задржава на крошњама стабала која су већ олистала, долази до прелома грана или стабла и овакве ситуације, нажалост, није могуће предвидети - кажу у овом градском комуналном предузећу.

Фото: Инстаграм/принтскрин/сербиаливе_београд_резерва

 

Коме пријавити

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну Сервисном центру града Београда на број 11011, као и на број телефона Оперативног тима за хитне интервенције ЈКП „Зеленило – Београд” на телефон 011/2650-683.

Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

- Молимо суграђане за стрпљење и разумевање. Екипе „Зеленила-Београд“ ће наставити радове на санацији стабала докле год за то буде потребе - додају.

БОНУС ВИДЕО:

КОЛАПС У САОБРАЋАЈУ: Снег зауставио возила на улицама Београда

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".