Млада наставница Еби Звернер (25) тужила је Основну школу Ричнек у Вирџинији за 40 милиона долара одштете након што је 6-годишњи ученик покушао да је убије у учионици 6. јануара ове године. 

Према писању страних медија, ученик је ранио учитељицу у груди и руке док је седела за катедром. 

Она је завршила у болници на две недеље, а до сада је имала четири операције. 

Овај случај потресао је како житеље Вирџиније, тако и све становнике САД јер се људи питају одакле тако малом детету пиштољ. 

До сада нико није оптужен, ни администрација школе нити је икаква оптужница подигнута против дечака и његове породице. Директор је премештен на друго место, а школски одбор је донео одлуку да се поставе метал-детектори у свим школама у округу, пише Мирор.

Фото: Фејсбук принтскрин/Abby Zwerner

 

У оптужби коју је поднела учитељица, наведено је да је школа била упозната са чињеницом да је дечак био насилан и код куће и у школи, укључујући инцидент од прошле године када је давио своју васпитачицу. Такође је познат и догађај када је јурио децу у школском дворишту са каишем и псовао особље и наставнике.

Родитељи нису желели да он буде премештен у посебно одељење где би био са децом, која, као и он, имају проблема у понашању. Дечак је пребачен у другу школу да заврши полугодиште, али му је дозвољено да се врати на јесен, пред почетак нове школске године.

Тужилац у овом случају рекао је да дечак неће бити кривично гоњен, јер, како каже, он лично не би схватио тежину и разлоге казне.

Откривено је да је дечак користио мајчин пиштољ, који је легално купљен, као и да је у кући био постављен на сигурном месту.

БОНУС ВИДЕО:

ЕВАКУИСАНО ЧИТАВО МЕСТО: У Минесоти из шина исклизнули вагони теретног воза

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".