Априлски пун месец, познат као "Ружичасти Месец", стиже 6. априла у 00:37 сати. И биће у знаку Ваге, која је оријентисана на хармонију. Но, знамо да његов назив многе може да наведе на погрешан траг.

Тако да вам одмах кажемо - ако сте помислили и понадали се да ћете свој Инстаграм налог напунити спектакуларним сликама Месеца ружичасте боје - преварили сте се. Не очекујте да ћете усликати тако нешто, али зато има доста тога другог занимљивог у овој лунацији.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Као први пролећни пун месец, астрологија каже да ће "ла луна" сигурно донети много сунчеве светлости и доста добрих вибрација. Али да бисте правилно искористили ову енергију, морате разумети духовно значење пуног месеца у априлу 2023. године.

Пошто пун месец увек завршава лунарни циклус, овај догађај ће доћи са затварањем неких погалвља и емоционалним ослобађањем за све хороскопске знакове.

Али са завршетком једне фазе долази и почетак друге, а према астрологу Кетрин Гердес, изгледа да ће пун месец бити једнако весео као што његово име сугерише. 

- Долази после пролећне равнодневице, па се овај Ружичасти Месец поклапа са доласком сунчеве светлости и загревањем на северној хемисфери. Напуштамо мрачна годишња доба проведена у затвореном простору и враћамо се већој повезаности са природом, а можда и једни с другима - објашњава Гердес.

Усмеравања и конкретизовање ваших намера је неопходно за сваки пун месец, али према Гердесовој, можете много више да урадите како бисте изградили своју духовну везу са пуним ружичастим месецом 6. априла.

Које је духовно значење Ружичастог Месеца?

Пре него што извадите своју најскупљу камеру са намером да снимате, требало би да знате да Пинк Месец заправо нец́е бити ружичаст. Уместо тога, Гердесова каже да је априлски пун месец добио име по домородачким народима који су користили овај лунарни догађај да обележе "цветање првог ружичастог, пролећног дивљег цвећа“.

Ружичасти месец није једино име за "ла луна" у ово доба године. Према магазину "Фармер'с Алманах", ружичасти Месец ће такође бити удвостручен као Пасхални пун месец, јер је то први пролећни пун месец и поклапа се са Ускрсом. Гердесова објашњава да се овај астро догађај обично назива и Месец који се буди, пошто означава "сезону поновног рођења".

Какву енергију нам шаље Ружичасти Месец?

Најважнија ствар коју можете да урадите је да запамтите да останете са обе ноге на земљи. Да бисте то урадили, препорука је да будете "прорачунати у погледу времена проведеног на отвореном", као и да негујете односе са драгим особама.

Како дани буду дужи, светлији и топлији, пожелећете да проводите више времена напољу. За овај априлски пун месец, повезивање са природом је од суштинског значаја.

- Планирајте авантуру, идите на планинарење или обришите прашину са бицикла и идите на вожњу. Ако имате башту, знате да је ово време када му јој је потребна ваша пажња. Са толико колективног фокуса на обнављање енергије и добре вибрације, овај Ружичасти Месец је право време да се поново окупите са светом природе, омогућите енергетско ресетовање и посматрате како остало долази на своје место - објашњава Гердесова.

Фото: Профимедиа

 

 

Пун месец ће бити у Ваги, знаку равнотеже и хармоније, тако да Гердес предлаже направите једну малу "унутрашњу проверу око односа са неким људима".

- Знак Ваге оличава правду и правичност, које нису баш најбоље за истеривање на чистац, али су зато кључне за успешна партнерства. Запитајте се у која партнерства би требало да улажете и где би требало да се успостави равнотежа? Другим речима које ствари желите да решите и исправите, а где само да се окренете и одете - каже Гердесова.

Иако је Вага главна "звезда филма" овог месеца, биће и много планетарне активности у знаку Бика.

- Енергија Бика ће сигурно покренути питања око тема безбедности, стабилности, инвестиција и сопствене вредност. Због тога би требало да истражите унутрашња осећања стабилности и погледате своје финансије да бисте се прерачунали и инвестирали у оно што је заиста вредно - саветује ова астролошкиња.

БОНУС ВИДЕО: