Иза певача остало је 50. година дуге каријере и песме по којима ће заувек бити упамћен. Једне од су "Јесен у мом сокаку" и "Очи једне жене". 

Певачица Снежана Ђуришић ће заувек свог колегу памтити само по оном најлепшем: 

Фото: В. Данилов

 

-Шармер, боем, добар човек, а пре свега диван колега и певач то је био наш Тоза који ће сигурна сам кроз музику и песму живети вечно– истакла је Ђуришићка.

На Драгану Катић је овај легендарни певач оставио такође позитиван утисак. 

–Памтим га као човека са најблажим, најлепшим, најшмекерскијим осмехом који сам икад видела. Господин певач, господин човек у сваком смислу те речи са великим г. Дивно је било радити са њим и част познавати га. Био је и остаће један од највећих певача и шмекера бивше Југославије– рекла је водитељка за Гранд Онлине.

Саша Поповић ће заувек памтити његову ведрину: 


–Отишло је једно дивно време у коме нам је Тоза својим постојањем и музиком чинио живот лепшим. Обожавао сам га као човека, обожавао сам његов дух и ведрину. Тозовац је био прво водитељ у Гранд продукцији, заједно са Драганом Катић и Чобијем водио је емисију "Звездано небо" која је касније променила име у "Гранд парада". Песме које нам је оставио надживеће и све нас, јер је реч о ванвременским хитовима, о музици која никада неће престати да се слуша – рекао је он.

Поводом Тозовчеве смрти, Ана Бекута је послала врло снажну поруку. 

–Све је пунија небеска кафана, а наше ће кафане, само зато што је Предраг Тозовац управо отишао, празне остати заувек. Не желим да патетишем и наглашавам какав је човек био, такве речи на крају добију сви. Отишао је Тозовац и данас није изашло Сунце. Нека ти је вечна слава, а наше ће Сунце заувек бити барем степен хладније, а овај окрутни свет барем хиљаду степени празнији. Није пропустио ниједан концерт. Био је мој највећи навијач, као и ја његов. Слава му- изјавила је тада Бекута.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: