У полицији наводе да је до трагедије дошло у 17.50 часова на локалном путу Брестовчина - Ламинци.

- Дошло је до слетања са коловоза аутомобила "Опел Астра", при чему су погинули возач аутомобила Д.Л. и сувозач Н.Б. из Градишке - рекла је портпарол ПУ Градишка Слободанка Суботић.

Она каже да је о свему обавештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да полицијски службеници Полицијске управе Градишка на лицу места изврше увиђај.

Остали трагови гума дужи од 100 метара

Извор близак истрази каже да трагови на месту несреће указују да је до трагедије највероватније дошло услед пребрзе вожње.

- На лицу места су остали трагови кочења, дужи од 100 метара, који указују да је возач у кривини изгубио контролу над возилом. Није успео да задржи аутомобил на коловозу, слетели су у канал и возили кроз њега најмање 50 метара да би потом ударили у бетонски пропуст - каже извор УНА портала.

Он додаје да су младићи након удара остали заглављени у возилу. Неколико мештана одмах им је притекло у помоћ, али нажалост ништа нису могли да учине како би их спасли. Обојица су издахнули на лицу места, а тела су из возила извукли ватрогасци који су морали да секу лим.

Црни викенд однео седам живота на друмовима

Ова трагедија продужила је црни низ саобраћајних несрећа који је овај викенд погодио БиХ. Од петка до данас на друмовима је погинуло седам особа.

Тројица радника из Јајца Сенад П., Елвир Ч. и Селведин Ц. погинули су, док је четворо њихових колега повређено, у Црној Ријеци код Мркоњић Града када су, након судара, са "Митсубисхијем" слетели у реку Врбас.

На Мањачи је у слетању БМВ-а погинуо Бојан Б., отац троје деце, који је из Швајцарске дошао у БиХ на одмору.

У судару два возила у Копривни код Цазина јуче је погинуо Мехмед Љ., док су две особе повређене.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".