На домаћим пијацама кромпир се и даље по највишој цени продаје у Београду (120 дин/кг), али за разлику од прошлог месеца ту цену су достигли и Шабац и Сремска Митровица. Најјефтинији кромпир од 80 динара килограм плаћају на пијаци у Зајечару и то је једини град где је ово поврће јефтиније од 100 динара.

Исте највише и најниже цене као и пре месец дана има пасуљ – најскупљи је у Новом Пазару (700 дин/кг), а најјефтинији је на пијаци у Ваљеву (250 дин/кг), али га у другим градовима нема испод 300 динара.

Шампион поскупљења, како показују статистички подаци, јесте црни лук који највишу цену има у Београду и Крагујевцу (200 дин/кг), што је за 40 динара више него почетком марта. Најјефтинији црни лук је на пијаци у Новом Пазару (100 дин/кг).

Фото: Профимедиа

 

Код воћа, поскупљење од 30 динара бележе јабуке, које су највишу цену од 160 динара за килограм достигле у Новом Пазару, док им је најнижа цена остала иста као и пре месец дана и то у Ваљеву (60 дин/кг).

Цена поморанџи није се мењала, па најјефтиније се продају на пијацама у Лесковцу, Ужицу и Панчеву (120 дин/кг), а најскупље у Сремској Митровици (200 дин/кг).

Банане зато бележе раст за просечних 20 динара, па им је највиша цена сада 250 динара за килограм у Зајечару, а најнижа у Ужицу и Лесковцу (180 дин/кг), јединим градовима где је цена овог јужног вожа нижа од 200 динара.

Фото: Профимедиа

 

Сир држи "најјачу" цену

У категорији белог мрса, домаћи сир је задржао највишу цену од 800 динара килограм у Новом Пазару, али су му се са ценом од 700 динара већ приближили Врање, Зајечар и Лесковац. Најјефтинији сир (400 дин/кг) продаје се на пијаци у Ваљеву и у овом граду је једино јефтинији од 500 динара.

Није било промена за ових месец дана код цене кајмака, па он највишу цену има у Зрењанину и Суботици (1.500 дин/кг), а најнижу у Ваљеву, Краљеву и Сремској Митровици (1.000 дин/кг).

Фото: Н. Фифић

 

Кокошија јаја су на почетку овог месеца најскупља у Новом Пазару где комад кошта 25 динара, најчешћа цена на пијацама осталих градова им је 22, док су у Нишу и Сремској Митровици најјефтинија – 18 динара комад.

Фото: Н. Живановић

 

Како показују статистички подаци о ценама у трговинама, најскупљи килограм шарана плаћају Смедеревци (850 дин/кг), а најјефтинији Нишлије (640 дин/кг), али је то једини град где ову врсту рибе можете купити за мање од 700 динара.

Фото: Н. Фифић

 

Највиша цена јунећег меса од 1.100 динара остала је иста као и пре месец дана у Београду, док је најнижа за 10 динара виша него на почетку марта у Краљеву, Смедереву и Шапцу (830 дин/кг).

Код свињетине, најскупља крменадла је за 10 динара скупља него пре месец дана и то у Новом Пазару (720 дин/кг), док се испод 600 динара може једино пазарити у Лесковцу (570 дин/кг).

Фото: В. Самарџић

 

Код телећег меса највиша цена од 1.500 динара килограм у Нишу и Панчеву није се мењала, али у другим градовима ове врсте меса нема испод 1.000 динара, са изузетком Врања где телетина кошта 960 динара килограм.

Коначно, код пилећег меса није било промене, па му је највиша цена од 330 динара килограм остала у Врању, док најнижу цену свежа пилетина има у Ваљеву (300 дин/кг).

Фото: Профимедиа

 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

Шапић: Нова платформа јавног превоза по знатно нижим ценама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".