Певачицу Мину Костић је усвојила тетка репера Ивана Ивановића Ђуса – Дуда Ивановић. Она је певачици пружила срећан и безбрижан живот јер је код биолошких родитеља живела у тешкој немаштини.

Мина је рођена у многочланој породици, са десеторо деце, и тих седамдесетих година живели су веома тешко у кућици у приградском насељу Ледине, док је она поред покојне Дуде живела као принцеза.

Своју биолошку породицу није заборавила, стално им је долазила у посете и помагала им.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић има четворо деце, од којих је двоје усвојено.

Фото: Сава Радовановић/Танјуг

 

 

Ђедовићева је усвојила две девојчице које је одгајала одмалена, а у једном интервјуу истакла да постоје многи изазови када сте родитељ, али и да је то улога која јој причињава највеће задовољство.

Две девојчице Дубравка је усвојила и одгајила од малена. Како је истакла оне су сада младе, велике девојке којима ће заувек бити ослонац у животу. Двоје најмлађих, које је родила у браку, имају 11 и 15 година.

Манекенка Ивана Кораб након рођења друге бебе планира да усвоји дете. Српска лепотица поносна је мама двогодишњег сина Матеа, а ускоро у њихов дом стиже још једна беба. Манекенка је крајем прошле године поново затруднела, одувек је сањала о великој породици, а недавно је открила да планира да треће дете усвоји. Она ће након порођаја покренути процедуру за усвајање детета.

Старлета Сораја Вучелић коју је јавност упознала током такмичења у Великом брату, данас живи и свили и кадифи са својим изабраником и сином, а мало ко зна да је имала тешко детињство.

Фото: АТА имагес

 

 

Сораја је одрастала без оца, а како мајка није могла да је издржава, усвојила ју је тетка.

Откако се појавила на јавној сцени Србије почела је да ниже скандал за скандалом, а био је и забрањен улазак у Србију.

Певачица Гоца Тржан и њен супруг Раша Новаковић, после неуспелих вантелесних оплодњи, желели су да усвоје дете.

О одлуци да усвоје дете недавно је за домаће медије говорила и певачица. Открила је да она и Раша немају прилику да усвоје новорођену бебу.

Фото: Милена Анђела

 

 

Према нашем закону, жена од 48 година не може да усвоји тек рођену бебу, јер разлика између усвојитеља и усвојеника не сме да буде већа од 45 година.

Саша Поповић је у емисији "Звезде Гранда" открио да је такмичарка Ивана Дулић презиме добила од породице која ју је усвојила када је имала 6 месеци. Ивану је као малу оставила мајка, а рођеног оца никада није ни видела.

Ивана се пре 11 година такмичила први пут у емисији "Звезде Гранда", када је дошла до смог краја, али није однела победу.

Познати београдски брачни и бизнис пар који је направио империју у Швајцарској - Филип и Мадлен Цептер имају усвојену ћерку Ему

Иако је окружена луксузом, она се медијски не експонира већ вредно студира психологију у Лондону.

На основу њених фотографија на Инстаграму може се закључити да воли путовања, а да су јој егзотичне дестинације омиљене.

Иначе, занимљиво је и да је вила на Дедињу која је у власништву њених родитеља добила име по њој.

Прослављени кошаркаш Владе Дивац и његова супруга Снежана Дивац поносни су родитељи троје деце - Петре, Матије и Луке, а он и његова супруга Петру су усвојили када је била шестомесечна беба.

Петра Дивац живи на релацији Србија-Америка, често путује и прелепе пределе које обилази неретко дели са пратиоцима на друштвеним мрежама.

Фото: Н. Параушић/Инстаграм принтскрин/ana_divac

 

 

Пре неколико година отворила је свој лични блог, где пише о себи, члановима породице, томе да је усвојена, школовању, као и о томе како види свет из своје перспективе.

Двема девојчицама Лоли и Мили, певач Сергеј Ћетковић и њега супруга Кристина пружили су неизмерну љубав и заштиту.

Певач не крије да је слаб на своје наследнице, и да готово никада не уме да им каже не, али да истовремено ради на томе да их не размази, зарад њих самих и даље будућности.

Фото: Предраг Митић

 

 

Иначе, Сергеј је недавно своје наследнице водио на концерт његове колегинице Јелене Розге у Штарк Арени, где су заједно уживали уз највеће хитове балканске звезде.

Есма Реџепова, најпознатија македонска певачица и "краљица ромске музике", била је и жена великог срца. За живота је усвојила 47 синова и само једну ћерку, Елеонору.

Есма је због тога два пута била номинована за „Нобелову награду“, али највеће признање била су јој деца којима је пружила топли дом и родитељску љубав са музичким педагогом Стевом Теодосијевским.

Фото: Martinal Trezzini

 

 

Сву своју децу Есма је заједно са супругом подигла и финансијски помогла.

Подсетимо, Есма је преминула у Скопљу у 73. години живота, након тешке болести.

(Блиц)