До ових доказа дошли су инспектори подгоричког Одељења безбедности, током истраге убиства Вујовића. Његово полу угљенисано тело пронађено је 8. априла у насељу Штеке, надомак Подгорице.

Војводић се, сазнају Вијести, и похвалио снимком, а злочин је правдао тиме да је Вујовић наводно њега хтео да ликвидира. Он је усмртио суграђанина 31. марта између 16 и 17.30 сати, пише у документима Вишег државног тужилаштва.

Ствари бацили у Ситницу

Претходно је договорио да се нађу у делу града Преко Мораче, а потом га “голфом” одвезао у насеље Штеке и намамио да с њим пође неки 200 метара од главног сеоског пута, у шуму.

- Где је у правцу оштећеног испалио више хитаца из пиштоља ‘ЦЗ М57’... од којих су три погодила оштећеног у пределу леђа, услед чега је код њега наступила смрт - пише у списима.

Фото: Друштвене мреже

 

Тужилаштво наводи и да је Војводић након тога пошао ка Подгорици, позвао Новицу Ђикановића и тражио му помоћ да се “реши тела”, што је овај и прихватио.

Ђикановић, иначе медицински радник, наводно је пошао са Војводићем у Штеке, где су неком течношћу полили тело убијеног и запалили га. Наводи се да су претходно узели покојников мобилни телефон и још неке личне ствари, које су касније бацили у корито реке Ситнице.

Мобилни телефон Вујовића пронађен је претресом куће и дворишта Ђикановића.

Пиштољ чувао у колима

Претресом Војводићевог “голфа” пронађен је пиштољ “ЦЗ М57”, са шест метака у оквиру. Сакривен иза волана, у простору за осигураче, појашњавају полицијски инспектори.

- Из извештаја о балистичком вештачењу Форензичког центра Даниловград... од 12. априла 2023. године утврђено је да достављени метак, чауре и пројектили који су били предмет вештачења (пронађени на месту убиства Вујовића прим. аут.) припадају пиштољској муницији цал. 7,62 мм, да су чауре испаљене из пиштоља ‘ЦЗ М57’... Из извештаја о балистичком вештачењу утврђено је да је достављени пиштољ (одузет од Војводића прим. аут.) цал.7,62 мм, да је функционалан, да његова цев није чишћена после задње употребе, да су четири чауре нађене на лицу места убиства Вујовић Видака испаљене из достављеног пиштоља... и да је пројектил нађен на лицу места убиства испаљен из наведеног пиштоља - пише у тужилачким списима.

Фото: Друштвене мреже

 

Тужиоци и судија за истрагу, осим доказа изузетих са места убиства, који су вештачени, располагали су и изјавама сведока којима се Војводић похвалио убиством и показао им снимак.

Судија за истрагу оценио је неоснованим предлог Војводићевог браниоца, адвоката Дамира Лекића - да из списа предмета изузме све доказе које су прикупила двојица полицајаца против којих се води поступак због изнуђивања исказа.

- Бранилац није изнео ниједну чињеницу која би довела у сумњу законитост њиховог поступања приликом предузимања службених радњи - образложио је судија Горан Шћепановић.

Истичући да је Војводић осумњичен за тешко убиство и недозвољено држање оружја и да у случају осуде може очекивати високу затворску казну, судија му је одредио притвор - због опасности од бекства и опасности од понављања кривичног дела.

Војводић је више пута осуђиван - због напада на службено лице у вршењу службене дужности, насилничког понашања, угрожавања јавног саобраћаја, насиља у породици, тешка крађа, самовлашће, наношење тешких телесних повреда, неовлашћене производње, држања и стављања у промет опојних дрога, разбојништва...

БОНУС ВИДЕО:

СПАЉЕНО ТЕЛО НАЂЕНО КОД ПОДГОРИЦЕ:Осумњичени за убиство Видака Вујовића приведен у Тужилаштво

(Вијести)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".