Јована и Александар 10 година су били у ванбрачној заједници и имају две ћерке Симону и Петру. Александар Јовановић, који је за разлику од његове супруге права мистерија, рођен је 1976. године у Новом Саду.

Једно време је живео у Кувајту, где је његов отац доктор био на служби, а онда се вратио у Нови Сад и уписао филозофски факултет, где је дипломирао социологију.

Јовановић је, како наводе домаћи медији запослен у Заводу за трансфузију крви Војводине, а наступао је и на "Еxиту", пошто се у слободно време бави ди-џејингом.

Он је и некадашњи председник Скупштине града Новог Сада. Након што је напустио Лигу сојицалдемократа Војводине, основао је 2012. године Акцију прогресивне Војводине, опозициону партију.

Фото: Јутјуб принтскрин/ЛСВ

 

 

Подсетимо, глумица Јована Балашевић, ћерка покојног кантаутора Ђорђа Балашевића, пријавила је невенчаног супруга Александра Јовановића за насиље у породици. Како су наводили домаћи медији, Јована је прво дошла у вербални конфликт са мужем када је стигла у стан у којем су заједно живели како би покупила ствари и иселила се.

Он ју је тада наводно закључао у стан и рекао јој да позове полицију, након чега је Јована контактирала мајку, која се обратила надлежним органима. Овим поводом огласила се глумица:

Фото: Јутјуб принтскрин/РТВ

 

 

- Ништа не бих на ту тему говорила, због деце и породице. Тачно је да сам пријавила мужа, поступак је у току. То је све што за сада могу да кажем, разумите ме.

Глумица је, како су пренели медији, у полицији изјавила да је годинама трпела психичко насиље од стране невенчаног мужа, који ју је наводно називао лудачом, те јој говорио да треба да се лечи и пије лекове.

Фото: Д. Дозет, П. Митић

 

 

Након интервенције полиције, Александру Јовановићу изречена је хитна мера забране приласка и против њега је тужилаштво поднело кривичну пријаву у редовном поступку за насиље у породици.

(Блиц)