Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у Београду, у сарадњи са инспекторима Сектора пореске полиције Министарства финансија, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су Ј. Т. (35) и С. Т. (30), из Београда због постојања основа сумње да су као одговорна лица Предшколске установе "Мега кидс" извршили кривично дело прање новца и продужено кривично дело пореска утаја.

Такође, полиција трага за још једном особом због сумње да је осумњиченима Ј. Т. и С. Т. помогла у извршењу кривичног дела пореска утаја.

Сумња се да су они, у периоду од 2019. до 2021. године, у намери да избегну плаћање пореза на добит фалсификовали 323 готовинска рачуна добављача за робу и услуге, у вредности од око 130.794.050 динара, приказујући их у финансијским књигама као трошкове.

Затим су, како се сумња, користећи ове рачуне противправно подизали готовину и на тај начин умањили и лажно приказали основицу за обрачун и плаћање пореза на добит предшколске установе и успут избегли плаћање пореза и доприноса на лична примања Ј. Т. На тај начин су, како се сумња, оштетили државни буџет за око 35.624.092 динара.

Нелегално стечени новац осумњичени су интегрисали у легалне токове кроз инвестициона улагања у предшколску установу куповином непокретности и материјалних добара, а већи део готовине су, како се сумња, користили за личне потребе.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: