Помрачење Сунца означава нове почетке и нову фазу у животу са неочекиваним приликама или изазовима. А ево шта помрачење 2023. обећава.

У астрономији, овај феномен значи да је једно небеско тело затворено другим. До помрачења долази када се три небеска објекта поређају у низу. Другим речима, светлост Сунца је блокирана Месецом.

Прво помрачење Сунца 2023. године догодиће се 20. априла, са почетком у 7.04 часова, а завршава се у 12.29 часова. То ће се десити током надмоћи хороскопског знака Овна.

Након овог помрачења Сунца, ове године очекујемо још једно које ће се догодити 14. октобра, наизменично са два помрачења Месеца 5. и 28. октобра. Помрачење Сунца се дешавају на младом Месецу, а помрачења Месеца се дешавају на пун Месец.

Фото: Профимедиа

 

 

Ован

Помрачење Сунца 2023. године биће у знаку Овна, па би припадници овог знака требали посебно да поведу рачуна о здрављу. Анксиозност и стрес могу бити присутни, па би било добро да пронађете активност која вас смирује. И важно је да обратите пажњу на своје трошкове, трудећи се да не претерујете. Боље је да не позајмљујете новац током помрачења – ни другима, ни од других, као и да не доносите важне одлуке. Трудите се да одржите мир и спокој у вези.

Бик

Бик треба да има на уму своје физичко, ментално и емоционално здравље јер могу доживети несаницу, умор и губитак снаге. Предвиђени су неки финансијски губици и непотребни трошкови. Треба да се зближите са породицом, за разлику од партнера, са којим је боље бити опрезан. Само студенти ће вероватно имати користи од овог помрачења које погађа Бика.

Близанци

Планета Меркур ће бити у Овну, а Сунце у Близанцима припада Меркуру, па ће овај знак такође бити директно погођен. Породица и финансије могу изазвати велики код Близанаца током помрачења Сунца – важно је да не улазите у расправе. Здравље обећава да ће бити добро ако нисте под озбиљним стресин, али неким старијим члановима породице ће можда бити потребна пажња. Уколико представници овог знака добро испланирају своје финансије, очекује их пристојна зарада. Ово помрачење ће бити добро за парове који желе да имају бебу.

Рак

За Ракове ово помрачење може бити корисно, с обзиром на то да је Месец, власник овог знака, директно укључен у помрачење. Свако нерешено питање имовине биће решено у њихову корист. Ракови могу добити прилику за напредак и раст коју не треба да пропусте. Контроверзе треба избегавати по својој цену држећи свој темперамент и его под контролом и код куће и на послу.

Лав

Током помрачења Сунца 20. априла 2023. године, очекује се да ће Лав имати неке здравствене проблеме (укључујући и стомачне проблеме). Очекује се да се коначно успостави мир између чланова породице, а провођење времена са браћом и пријатељима требало би да буде на првом месту. За самце постоји шанса да нађу партнера.

Фото: Профимедиа

 

 

Девица

С обзиром на то да овај знак Сунца повлађује планети Меркур, на коју директно утиче помрачење, важно је да будете опрезни. Здравље вашег партнера може бити разлог за забринутост, па је важно да имате разумевања и саосећања. Можда постоји неки неспоразум у породици, али ћете успети да их држите под контролом.

Вага

Ваге не би требале да започињу нешто ново током помрачења. Везе, а нарочито породица, биће довољно јаке и постаће извор задовољства. Ипак, може доћи до неких сукоба између ега и партнера. Важно је контролисати трошкове – ово није најбоље време за било какву инвестицију.

Шкорпија

Важно је контролисати потрошњу – нема непромишљених куповина, како се касније не бисте покајали. И важно је бити опрезан пре потписивања било ког документа. Добро размислите пре него што било шта урадите. Не позајмљујте новац јер је мало вероватно да ће се вратити. Можете добро да зарадите од раније направљених инвестиција, али немојте да улажете током помрачења.

Стрелац

Ово помрачење Сунца може да изазове стрес Стрелчева, а истовремено и проблеме са концентрацијом на послу. Међутим, сви проблеми са колегама биће решени мирним путем. Веза љубави са партнером и породицом ће такође бити ојачана.

Јарац

Ово помрачење ће бити стресно за представнике овог хороскопског знака. Однос са партнером неће бити лак, а могуће је да ће доћи до неких неспоразума и са члановима породице. Очекују се и неке препреке и кашњења на послу. Требало би да избегавате путовања, јер неће бити онаква каква сте замислили. Пратите своје здравље и останите оптимистични.

Фото: Профимедиа

 

 

Водолија

Целокупно здравље Водолије током овог помрачења биће стабилно. Важно је само да будете опрезни са својим трошковима. Нека нова пријатељства могу бити извор задовољства ако нема свађа, зато је важно да држите свој его под контролом. Вреди радити на успостављању доброг поверења и повезаности са тренутним партнером, а ако га немате, постоји шанса да га пронађете.

Рибе

Ово помрачење може Рибама донети успех и изненадну финансијску добит, међутим, може довести и до повећања потрошње. Шансе за улагање у некретнине су добре, али морате бити опрезни са документима и не веровати слепо. Ово помрачење Сунца 2023. године може изазвати неке здравствене проблеме вас и ваших родитеља.

БОНУС ВИДЕО: