Александар је на снимку видно узнемирен и бесан, те све прича кроз сузе. Оно што буди језу, јесте део на којем нестали младић коментарише смрти младих људи, мало пре свог нестанка. На екрану његовог лаптопа, поређане су слике четири младића и Тијане Јурић. Александар је кренуо редом да коментарише и објашњава како су се ови животи угасили.

- Био је три месеца на респиратору и умро.. Овај овде други, њега је убио најбољи друг је****, због девојке. Смешно. Овај трећи имао је болест у основној школи, тумор на мозгу. Четвртог је ударио наркоман, 170 на сат са БМW-ом. А ову пету је силовао лик. И онда ми неко каже, јао имаш 18 година, не знаш ништа - говори Александар на снимку.

Снимак можете погледати на овом линку, а овај део почиње на 4:19:05.

Како је испричала Биљана, мајка несталог младића, Александар је често играо игрице и стримовао.

Фото: Друштвене мреже

 

- Често је играо игрице и стримовао, али је био и врло друштвено дете. Сазнала сам да је тог дана када је нестао писао на интернету да се 'храбри људи не плаше смрти'. Онда је током стримовања, како су рекла деца са којима је био на тој онлајн вези, почео да плаче и рекао им у микрофон да 'не може више да издржи овакав живот' и искључио се - рекла је Биљана.

Међутим, другари са интернета нису једини којима је Александар тог дана говорио о смрти. Након свађе са девојком, која је наводно из Цириха, наводно је поручио да ће се убити.

"Реци мојима да почивам у миру"

Фoто: Друштвене мреже

 

- На крају јој је написао 'реци мојима да почивам у миру'. Те вечери ми је сликао да је узео мало вина да попије код куће, слушао је музику и слао ми видео поруке. А онда се искрао из куће, пошто живи са мојим бившим мужем и његовом садашњом женом, која ми је рекла да уопште није чула када је Александар изашао - испричала је неутешна мајка.

Надају се да ће брата видети на вратима

- Мој син је ускоро требало да заврши средњу школу, пошто је волео интернет технологије и рад на рачунарима, имао је у плану да упише даље нешто, факултет или вишу, да се бави ИТ технологијама. Није био депресиван, ни несрећан, а имали смо врло отворен однос. Долазио је сваког дана код мене, јер му је школа била близу. Знала бих да је имао неки проблем, просто не могу да верујем да је могао себи да учини такво зло - рекла је Биљана.

Фото: Друштвене мреже

 

Утучене су и Александрове сестре. Данима плачу и надају се да ће брата опет видети на вратима стана.

- Не знам више шта да мислим. Постављене су мреже које би требало да помогну у потрази, али дани пролазе и све је горе. Молим надлежне да разумеју моју бол и да схвате да је сваки њихов излазак на реку једна више могућност да пронађем своје дете - закључила је Биљана.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".