Бугарин је остао упамћен по великом осмеху, дугој коси, али и фудбалском умећу. Посебно је био упечатљив у квалификацијама за Лигу шампиона у лето 2006. године, када су црвено-бели несрећно поражени од Милана, који је те сезоне последњи пут у својој историји освојио еминентно УЕФА такмичење.

Благој Георгијев (41) после Црвене звезде отишао је у Немачку у Дуизбург, а онда у Русију, где је три сезоне играо за Терек из Грозног. Ту је упознао председника Чеченске републике, уједно и првог човека клуба Рамзана Кадирова.

Открио је Георгијев да је после првог поклона у виду новог аутомобила обавестио свог менаџера.

 

 

- Прва ствар коју сам рекао свом менаџеру била је да сам добио нови ауто. Он је Немац и у први мах ми уопште није веровао. За њега у западној Европи овакво награђивање играча делује нестварно. Колико аутомобила сам добио? (смех) Не бих о томе да причам. Могу само рецћи да је први аутомобил на поклон био "тојота ленд кузер".

Благој Георгијев посетио је и резиденцију Рамзана Кадирова у Грозном.

- Заједно са саиграчем Олегом Ивановом посетио сам кућу Кадирова. Цео фудбалски тим био му је у гостима, мада он тог дана није био у резиденцији, већ на непознатој локацији у Чеченији. Без обзира што није био с нама, учинио је да се осећамо добро.

Фото: Профимедиа

 

А, у Кадировљевој резиденцији имало је шта да се види.

- Много дивљих животиња. Видели смо велике лавове, тигрове и друге звери. О томе нисам причао мом агенту из Немачке. (смех)

За три сезоне колико је био у Тереку, Благој Георгијев сарађивао је са Станиславом Черчесовом и Рудом Гулитом.

- Са Черчесовим је Терек био једно време први у Русији. Пре њега, радио сам са Гулитом. Живели смо у истој згради и често смо разговарали. Не могу да кажем да је слаб тренер. Једноставно није му се дало да успе у Тереку - објаснио је Благој Георгијев, који је данас у Бугарској чест гост на ТВ станицама, јер гостује по бројним ријалити програмима.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: