Несрећни човек је преминуо у болници од последица задобијеног ударца у главу. Пре тога, лекари су покушали све што је било у њиховој моћи да га оживе. Мехмед Шамши (Mehmood Shamshi) превезен је са повредом главе опасном по живот у Стеинс Роуду (Stains Road) у лондонској општини Хаунзлов (Hounslow). Нажалост, од последица ударца је преминуо у болници.

Лондонска полиција изашла је на место догађаја мало пре један сат ујутру 18. августа, заједно са службом хитне помоћи која је одмах предузела адекватне кораке у пружању помоћи. Повређени човек одведен је у болницу у критичном стању, али је три дана касније изгубио битку за живот. Полиција је одмах покренула истрагу о убиству са циљем расветљавања личности починиоца и његових мотива за овај злочин.

Већ 25. августа као резултат истраге ухапшен је 16-огодишњак због сумње да је починио убиство. Он је приведен али ће у складу са законом моћи уз кауцију да буде на слободи по почетка датума суђења у септембру.

 

 

Главна инспекторска Кетрин Годвин (Katherine Goodwin) која води цео случај изјавила је - Мехмедова породица и пријатељи остали су скрхани његовом смрћу и ми напорно радимо на утврђивању низа догађаја који су довели до повреда, за које верујемо да су на крају довеле до трагичног епилога, смрти. Желела бих да разговарам са свима који су се кобне ноћи затекли на том подручју, укључујући и возаче који можда имају било какве снимке са улице Стеинс Роуд близу раскрснице Кромвел Роуд 17. августа, између 22:30 и 23:30, који су видели можда било шта сумњиво.