Подсетимо, девојчица је нестала у ноћи између среде и четвртка пре више од 10 дана. Према речима мајке, она се искрала из куће, а родитељи су ујутру видели да детета нема. Породица је данима објављивала потресне апеле, а у једном моменту се чинило као да нема наде. Срећом, полиција је пронашла девојчицу, без повреда.

У Београд дошла возом, мењала локације

- Она је једна веома интелигентна девојчица, рекло би се натпросечно. Из Ћуприје је отишла возом. Није понела телефон, јер је знала да би га полиција пратила. Планирала је два корака унапред, она је чак и мењала локације на којима се скривала, како би јој се теже ушло у крај. Дете је заиста сналажљиво, али и прави бунтовник - прича добро обавештени извор из истраге за "Блиц".

Наиме, јасно је да је девојчица овај бег планирала. Она је возом отишла из свог града, а све то је урадила без мобилног телефона. Нејасно је како се чула са људима са којима је била у контакту током нестанка.

Њу је полиција пронашла у стану З. К. (20). Ни његова улога за сада није најјаснија.

- Није сигурно да је у питању њен дечко, можда је и друг. Оно што је сигурно јесте да није било никаквог непримереног контакта међу њима - поручује извор.

Како незванично сазнајемо, психолог је обавио разговор са девојчицом.

Е. Ј. је и раније пре овога једном отишла од куће. Позадина тога је њен наводни сукоб са родитељима.

- Постоје одређени породични проблеми, сада је за то надлежан даље Центар за социјални рад - рекао је извор "Блица".

С обзиром на то да дете има само 14 година, није познато како се сама снашла да дође у други град, као и да се договори са својим пријатељима где ће да буде. Она је уз све то и мењала своје локације, а свим тим потезима је отежавала полицији да је пронађу у најбржем могућем року.

"Искрала се из куће и нестала"

- Она се искрала из куће, ујутру сам видела да је нема. Детета ми нема недељу дана, шта да мислим, шта једна мајка може да мисли - рекла је Наташа раније.

Како је рекла, полиција је испитала све који би могли да имају било какве информације, међу којима су и њени другари из одељења.

Девојчица те ноћи није понела телефон са собом, што је била отежавајућа околност за надлежне органе и потрагу за Е.Ј. (14)

"Једна камера је уснимила да улази у улицу, али не и да излази"

Детаљ који је продубио мистерију девојчициног нестанка је то да је полиција прегледом надзорних камера уочила девојчицу у једној улици.

- Комшијска камера је забележила, види се траг како је ушла у улицу, али се не види да је изашла из ње, то је веома чудно. Прошло је већ 8 ноћи, она никада раније није излазила из куће - испричао је раније за "Блиц" отац детета.

На крају, све се завршило срећним епилогом, а како кажу родитељи, најважније је да је девојчица добро.

Они нису желели да коментаришу где је она била, рекли су да још увек немају информације, као и да полиција истражује случај.

- Најважније је да је она жива и здрава, да је неповређена. Полиција истражује случај, сада не можемо да кажемо ништа више. Пресрећни смо, само да нам се наше дете вратило. Не знамо још ништа шта се десило, то је на полицији да утврди - рекла је Наташа, мајка девојчице.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".