Некадашњи председник СФРЈ Јосип Броз Тито је увек непресушна инспирација и никад превазиђена тема. Бројне луксузне некретнине широм света су биле њему намењене, а једна од њих је у Њујорку са погледом на Централ парк. 

 

 

Тито је волео луксуз и лагодан живот, па су тако и његово друштво чинили, између осталог, и Ричард Бартон, Лиз Тејлор, Софија Лорен, за коју кажу да није била равнодушна на шарм југословенског председника.

Пентхаус на чувеној Парк авенији на Менхетну се састојао од шест соба и четири купатила. Југословенске власти су овај раскошни стан купиле 1975. године, а у 418 квадрата су стале  три терасе и три камина, четири спавац́е собе, а велико предворје са широким степеништем се отвара у велики угаони дневни боравак са лучном терасом.

 

 

У склопу пентхауса се налази и једна велика дневна соба са библиотеком, а постоје и посебне собе за собарице, батлере, вешерај... Горњи ниво има четири велика мастер апартмана, од којих је један са камином и два са терасом.

У близини овог стана су и најскупље радње које можете видети у Њујорку, као што су Ралф Лорен, Картије, Версаће и многи други.

 

 

Недавно се у медијима пронела вест како је Титов стан продат једном финансијеру са Волстрита за 12,1 милион долара. Писало се и да је у питању комшија, човек који је имао стан поред Титовог. Занимљиво је да су пре тога, када је почела да кружи прича да ће стан изаћи на тржиште, за њега наводно биле заинтересоване и холивудске зверке Роберт Де Ниро и Џек Николсон.

Фото: Архива Новости

 

 

Ипак, стан је продат неком другом, а купац је морао да уложи додатне милионе у реновирање, с обзиром на то да тамо нико није боравио од 1992. године, па је све било у прилично лошем стању.

БОНУС ВИДЕО: