Тај став највиши градски званичник и победник јучерашњих избора изнео је у интервјуу телевизији Си-Ен-Би-Си, рекавши да је јасно да досадашњи односи нису били добри.


- Хајде да кренемо испочетка - јасно је да нисмо имали добре односе - рекао је Адамс који би дужност њујоршког градоначелника требало да преузме у јануару 2022, јавила је агенција Ројтерс.

У претходном периоду Адамс је настојао да гаји добре односе са лидерима пословних компанија настојећи да му приступ буде различит од досадашњег градоначелника Била де Блазија, који је често деловало да је у сукобу са приватним сектором.

Адамс је посведочио да су му неки од пословних људи са којима је био у контакту указали да се никада нису сусрели са Де Блазиом.

- Ресурси и стручност, информације су које се могу користити за помоћ људима у извлачењу из институционалног сиромаштва - рекао је изабрани градоначелник који је сакупио више гласова грађана од републиканског кандидата Куртиса Силве.

Њујоршки Одбор за некретнине огласио се ставом да дели Адамсове циљеве да омогући безбедност различитим заједницама, обнову привреде и изградњу праведнијег града. Иначе, Де Блазио, такође демократа као и Адамс, током мандата се дистанцирао од делова пословне заједнице, ретко посећујући догађаје на којима су учествовали пословни лидери, које је често критиковао у говорима, пренео је Глас Америке.

Град Њујорк се у интервалу отварања економије угрожене последицама пандемије суочава са слабим одзивом радника да се врате на посао, за разлику градова у САД.

То је нанело штету ресторанима и сектору услуга у том граду, али и утицало на смањење улагања у некретнине на Менхетну. Незапосленост у Њујорку износила је 8,9 одсто у септембру, што је више него двоструко у поређењу са другим градским областима државе Њујорк, показују подаци државног Министарства за рад.

(Танјуг)