Глумица је открила која је, према њеном мишљењу, највећа разлика између бављења глумом и бављења пољопривредом.

- У пољопривреди нема лажи. Лажни осмеси су излишни и не дају баш никакве резултате. Тапшање по рамену и комплименти су такође бесмислени. Сунце или сија или не сија. Топло је или хладно, и тако је како јесте. А у глуми све је глума. Нажалост, то се односи и на пријатељства, ма на све се односи. Мада, дозволићу да ме део бранше можда није много волео јер нисмо на истом месту школовани, па су ваљда зато прескочили да се нађу, да у тренуцима када је најтеже, када останете без оца и мајке за 30 дана, останете и без тих врхунских глумаца који су знали да глуме пријатељство. На тај начин су ми даровали истину, што у глумачком свету није баш честа појава и, осврнувши се тог дана, видите породицу која вам је богом дата или она коју сте створили и оне с којима сте се одгајили или кроз школу упознали. Видите и да су ту те ваше биљке и животиње, и схватите коју и какву улогу имате у свачијем животу.

Марија је отркила и који јој је посао тежи.

Фото: В. Данилов

 

- Пољопривреда је тешка, неизвесна. У пољопривреди су углавном они који су њоме бавећи се, ископали грбе на леђима, боре, жуљеве... У глуми блиста скоро све на ТВ или екранима мобилних телефона, али некада имам утисак да те нежне руке и сва та негована лица носе више јада и чемера и да бол, када се осети, зна бити и неколико хиљада пута већи од оног колико боли жуљ који направи мотика када се лоше држи. Но, свако бира свој пут и иде оним путем којим жели или можда мора.

- Да читаоци не би нешто погрешно схватили, нисам се ни разочарала ни опекла, нити сам побегла на село. Једноставно, моје село је део мог живота који је са мном или у мени егзистирао и егзистира од када знам за себе. Све ово не значи да се више нећу појавити некада, негде, у некој улози, а колико ћу добро да глумим, публика ће оценити.

 

 

Петронијевићева је открила и неке појединости везане за свој рад у пољопривреди.

- Не возим трактор толико често. Ако желите да се бавите нечим као што је пољопривреда, онда вам ни вожња трактора не сме представљати проблем, али још увек има довољно мушког света око мене да то не морам да радим.

- Тренутно имам вероватно највеће карачанско стадо у Србији, нешто босанске праменке. Оваца је више од 200.

БОНУС ВИДЕО: