Црногорски истражитељи успели су да идентификују жену која је 12. априла ове године на основу фалсификованих документа једне клијенткиње Ловћен банке подигла с њеног рачуна чак 1,3 милиона евра, али јој се и даље губи сваки траг.

Лажна документа

Како наводе црногорске Вијести, зна се ко је скинуо више од милион евра с рачуна оштећене клијенткиње М. О. из Будве у филијали ове банке у Херцег Новом.

- Црногорска полиција још није ушла у траг осумњиченој преваранткињи, али досадашња истрага на основу видео-записа с надзорних камера у Ловћен банци успела је да идентификује преваранткињу - наводе Вијести и додају да је истрага утврдила колико је тачно новца однесено.

- Службеница банке је тог 12. априла исплатила осумњиченој 230.000 евра и 1,2 милиона долара с рачуна Будванке.

Фото: Принтскрин

 

Према информацијама којима располажу црногорски медији, инспектори из Црне Горе утврдили су и да осумњичена није сама радила.

- Превара која је спроведена детаљно и плански урађена је тако да жена није сама учествовала у кривичном делу, већ је радила за криминалну организацију чији чланови, наводно, нису из Црне Горе - пишу Вијести и додају:

- Сумња се да је криминална група за коју је радила највероватније клан из суседне земље који јој је, наводно, обезбедио и фалсификовану личну карту, у којој је уписано име и презиме власнице рачуна, њен датум рођења и матични број. Оштећена је праћена и тако јој је украден идентитет, након чега је уследила филмска пљачка.

Као на филму

На лажном идентификационом документу пише да је издат 10. октобра прошле године у будванској филијали министарства унутрашњих послова.

Фото: Профимедиа

 

- Полицијски службеници одељења безбедности Херцег Нови предузимају све мере и радње по налогу Основног државног тужилаштва у Херцег Новом, које води овај случај - речено је Вијестима из црногорске полиције, док су из Ловћен банке, у којој се догодила незапамћена пљачка, рекли да стоје на располагању надлежнима који воде истрагу.

Филмска пљачка, подсетимо, откривена је 13. априла, када је Будванка М. О. дошла у банка и рекла да није тражила да јој се исплати новац који је чувала код њих. Преваранткиња је 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину, али пошто се радило о велико износу новца, речено јој је да дође сутра и да ће је новац чекати. Тада је приложила личну карту службеници банке и подигла новац, који је затим ставила у црни ранац и изашла из објекта. Од тада јој се губи сваки траг.

Фото: Профимедиа

 

Истрага - банка проверава службенике

Црногорска полиција је након ове невероватне преваре ангажовала тимове који раде на расветљавању ове пљачке, која се догодила и поред свих сигурносних провера.

- Поред полиције и тужилаштва, истрагу је покренула и сама Ловћен банка, која проверава све службенике који су били у контакту с преваранткињом - подсећају саговорници црногорских медија.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- Утврђује се како и када је осумњичена ступила у контакт с банком, као и који службеник јој је обећао и заказао термин у ком ће јој новац бити исплаћен. Такође, проверава се и ко јој је исплатио новац без детаљног утврђивања да ли је у питању клијент чији је новац.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ПИЈАН И ДРОГИРАН ПОКОСИО ЖЕНУ, ПА ПОБЕГАО: Пријепољац за воланом са 1,42 промила алкохола у крви

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".