Више хиљада људи окупљено је на Цветном тргу и Улицама краља Милутина и Његошевој. Суграђани су дошли да одају почаст жртвама трагичног масакра у школи на Врачару.

Председник Србије Александар Вучић је током свог обраћања изјавио да је у ОШ "Владислав Рибникар" пронађено 57 чаура, шест метака и четири оквира, након што је, како се сумња, Коста Кецмановић убио осам школских другара и радника обезбеђења.

- Он је чекао дан и припремао се за то. Био је три пута у стрељани са оцем, на стадиону. Вежбао је гађање кружну мету, девет милиметара, по сопственом признању допало му се и био је добар стрелац. Када говорите о насиљу, једном је добио ћушку на школи глуме, био је изузетно амбициозан и он и родитељи. Онда се питате, како да васпитавате децу, шта да урадите? Вероватно се сваки родитељ данас пало напамет колико сам пута погрешио када сам терао да дете учи више.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Коста К. који је данас пуцао на свој разред био је потпуно хладнокрван, као да се ни трунку не каје. Њему се руке нису тресле, био је сасвим смирен, без икаквог израза лица. Такође, готово све жртве су биле погођене једним хицем, што показује да је био невероватно прецизан.

Новосађани пале свеће и доносе играчке и цвеће на Тргу слободе за ученике страдале у данашњем масакру на Врачару. Београђани су позвани да вечерас на Цветном тргу у 20 часова запале свеће.

БОНУС ВИДЕО: