Педагошки асистент И.О (26) из Богојева ухапшен је јуче због сумње да је неовлашћено фотографисао децу без дозволе њихових родитеља у вртићу Предшколске установе у Оџацима, где је био на испомоћи у својству педагошког асистента.

Како се незванично сазнаје, постоји сумња да је фотографисао и нагу децу, када је остајао сам са њима, али ће то бити утврђено даљом истрагом, коју ће водити тужилаштво из Сомбора, које треба и да квалификује кривично дело које је починио васпитач.

- Прича је кренула када је један малишан, узраста од четири године, рекао родитељима да га је васпитач фотографисао нагог. Код психолга је утврђено да дете не измишља, па је овај ухапшен. Касније му је у телефону пронађено низ фотографија наге деце, како саам чуо, а пријави се придружило десет родитеља. Ово је заиста ужасно, поготову ако је тачно да су деца испричала и да их је нагде додиривао по интимним деловима тела – каже за медије један од мештана Оџака.

Васпитач је фотографисао децу, говорећи им да никоме то не причају, јер је то "њихова тајна", а још увек није познато колико је укупно деце злоупотребљено и колико има потенцијалних жртава.

- Тужилаштво може да га терети за недозвољене полне радње, као и за искоришћавање малолетних лица у порнографске сврхе, поседовање и растурање педофилског материјала – каже пензионисани тужилац из Новог Сада.

Вест да је васпитач у недељу ујутру ухапшен одјекнула је као бомба у Оџацима,а на вајбер групама родитеља појављују се различите информације, које за сада нису званично потврђене.

- Каже жена да је сликао децу голу и да је свашта са њима радио кад остане сам, као једини васпитач у учионици. И увек им је говорио да је то њихова тајна. На сву срећу са мојом децом је можда био једном или два пута ове године али је нажалост све то радио деци са којом је провео целу годину – један је од коментара у вајбер групи родитеља чија деца похађају вртић у коме ради осумњичени.

О овом ужасном догађају до јуче касно по подне нико се званично није огласио из Предшколске установе, где је васпитач радио, као ни из надлежног тужилаштва.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: