Синдикат радника у просвети Србије (СРПС) саопштио је да ће сви чланови тог синдиката одржати наставу по распореду часова у својим школама редовно од понедељка, 8. маја, чиме прекидају штрајк.

У саопштењу се наведи да ће сви чланови тог синдиката од сутра, 8. маја одржавати наставу по распореду часова у школама редовно.

"Одлуку доносимо у најбољој намери, како бисмо својим активностима помогли у обезбеђивању сигурног окружења за нашу децу и запослене у установама образовања и васпитања", стоји у саопштењу.

Истучу и да од одговорних у држави траже да у складу са својим законским овлашћењима учине све како се оваква трагедија не би поновила нигде и никада у нашој држави.

Подсећамо, синдикат радника у просвети Србије саопштио је да у петак ступају у штрајк, након масовног убиства ученика и радника обезбеђења у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду.

С друге стране, Независни синдикат просветних радника Србије заказао је за сутра протест "Зауставите насиље" испред Министарства просвете.
 
"Протест се организује с циљем да се Влада Србије и Министарство просвете позову на суштинске, а не само козметичке промене, како би се нарастајуће насиље у друштву и просвети коначно зауставило", навео је тај синдикат у саопштењу.