Учионица у ОШ "Владислав Рибникар" у којој се 3. маја 2023. године догодио масакр у коме је ученик убио осморо другара и школског чувара, а ранио наставницу историје и још седморо ученика, биће трајно затворена.

- Та учионица у којој је дечак извршио злочин биће трајно затворена, деца се неће враћати ту. Тај кабинет имаће неку другу намену, постоји могућност да буде меморијална соба, али то се још не зна, а тај предлог нашао се и на Савету родитеља - наводи родитељ једног од ученика ове школе.

Вечерас у 19 часова биће одржан Савет родитеља ОШ "Владислав Рибникар".

- Неки родитељи су за то да се школа реконструише, а док траје адаптација деца би имала онлајн наставу. Тако би могли да се у школске клупе врате с почетком наредне школске године, а и добило би се на времену да се деца опораве, иду на разговоре са стручњацима, итд. Други предлог је да се нормално настави са одвијањем наставе, е сад како ће то моћи да се уради, видећемо - наводи извор Курира.

Ученик који је починио језиви злочин није био жртва вршњачког насиља.

- Није би ни омиљен, али није био ни жртва насиља. Био је на журци с том децом два дана пре него што их је убио и ранио. Није истина да је добио кеца из историје, он је са том наставницом био у одличним односима. Био је у добрим односима и са чуваром кога су сви волели. Он је покушао да га заустави, а у њега је испаљено 15 метака - каже извор.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: