Познати сиднејски златар оптужен је да је смислио сложени план, који је укључивао оружану пљачку сопствене јувелирнице, с циљем да наплати осигурање од 2,8 милиона долара.

Златара "Германи" дизајнирала је накит за неке од најбогатијих и најутицајнијих људи на свету, попут принцезе Дајане, Елизабет Тејлор и чланова саудијске краљевске породице.

Шездесетпетогодишњи златар, који је ухапшен и налази се у затвору, првобитно је испричао полицији како су два човека, претварајући се да су муштерије, потегла нож на њега и радницу његове јувелирнице у Сиднеју.

Након тога су им завезали руке и ноге, а онда побегли са великом количином скупоценог накита.

Полиција је због наводне пљачке прошлог месеца ухапсила двоје људи - Шанел Тофаено и Моунира Хелоуа.

Нешто се није уклапало

Међутим, детектив Џо Дуеихи каже да нешто није било у реду са целим случајем. У понедељак, полиција је ухапсила Германија због сумње да је читава пљачка у ствари превара.

Полиција сада сумња да је власник учествовао у „планирању и координацији пљачке и покушају да превари осигуравајућу кућу“.

Радница у златари, која је повређена у пљачки, потпуно је трауматизована због напада.

- Прећено јој је насиљем и завезане су јој руке и ноге. Веровала је да је то заиста пљачка - каже детектив.

Германи је сада оптужен за тешку пљачку, лишавање слободе, покушај да преваром дође до финансијске добити, обмањивањем полиције и ремећењем истраге, учешћем у организованој криминалној групи и криминалној активности.

(Гардијан)

БОНУС ВИДЕО: