Дечак К. К. (13) је из ватреног оружја убио осморо ђака и једног члана обезбеђења, док је још шесторо деце и наставницу ранио.

У масакру какав се не памти на овдашњим просторима страдала је и ћерка познатог српског одбојкашког тренера Драгана Кобиљског. 

Е. К. је покушала да спречи дечака који је пуцао, устала је и стала испред њега у нади да ће моћи да га уразуми, али јој то није пошло за руком, те је трагично скончала.

Фото: Новости

 

 

Због тога се на друштвеним мрежама неретко спомиње како би нека од школа у Србији требала да понесе њено име, а ти коментари и истицање убијене девојчице дошли су и до њеног оца који се на ту тему огласио на Фејсбуку и поррчио:

- Поштовани, ценимо Вашу жељу да се из овакве трагедије понесе макар порука освешћења људима и друштву да се врате правим вредностима и стане на пут злу око нас. Ми смо скромни људи који само желе да тихују своју бол. Нама не прија, нити се слажемо са помињањем нашег детета више у односу на осталу трагично страдалу и тешко повређену децу, јер су све то предивна бића, а родитељски, братски и сестрински бол исти у свим ожалошћеним породицама - написао је Кобиљски.