- Не знам ни сам зашто, али тог дана нисам куцао када сам дошао по сина. Ушао сам унутра и видео децу како се играју. Моје дете је седело у крилу И. О. Тај наводни васпитач га је љубио по врату. Помислио сам како је неприродно да то ради, размишљао сам да реагујем, али тада нисам могао ни да сањам да је неко способан на такву монструозност за какву смо потом сазнали - присећа се отац детета које је прво проговорило о полном узнемиравању у оџачком вртићу.

Пре нешто мање од недељу дана родитељи четворогодишњег дечака нису ни слутили због чега њихово дете невољно одлази у вртић сваког дана, због чега је одједном уплашен да остане сам и тражи да се врата ноћу закључавају. Све је деловало као пролазна фаза кроз коју пролази мање-више свако дете тог узраста. Ипак, иза промене код њиховог сина крила се истина која је попут лавине захватила и запалила малу општину Оџаци и њену околину у којима се "сви познају".

Покушавајући још увек да растумачи знакове које му је син давао, а који му сада делују толико очигледни, огорчени отац се присетио како су изгледали дани који су овој породици, али и многима из овог краја окренули живот "наопачке" и прекинули породичну хармонију.

Како наводи, одмах је питао сина да ли је то још неко видео, да ли је још неко био ту.

- Када ми је рекао да је ту била његова другарица, одмах сам позвао њене родитеље. Нисам желео да питам ништа сугестивно, већ сам их замолио да причају са ћерку и виде да ли ће и она да каже нешто везано за његовог сина и да ли се нешто десило тог дана у вртићу. Њене речи су ме погодиле као топ. Потврдила је од речи до речи оно што ми је моје дете испричало - наводи у разговору за медије отац из Оџака, који је одмах са супругом донео одлуку да све пријави полицији.

Према његовим речима, након пријаве полицији, породица је отишла и у Центар за социјални рад где је психолог након разговора са дететом потврдио да оно говори истину.

- Ми смо пријаву поднели у четвртак и одмах тог дана је И. О. приведен. Како се могло догодити да буде пуштен исте вечери, не можемо да разумемо. Оно што нас је додатно шокирало уследило је у петак ујутру - каже нам.

Васпитач је поново био на свом радном месту - у врићу. Поново је, каже родитељ, приведен тек увече.

- Можете ли да замислите мој шок када након олакшања што је одмах ухапшен, моја супруга добија позив у петак ујутру са непознатог броја и чује глас човека који нам је злостављао дете. "Зашто дете (име познато редакцији) није дошао јутрос у вртић? Шта вам је испричао?", упитао ју је тај манијак. Када је једва смогла снаге да ми од шока да телефон и каже да је он, био сам ван себе. Не знам ни шта сам му рекао, знам само да сам одмах потом хтео да кренем у вртић. Супруга ме је некако спречила, зауставила, плакала и молила да не идем - искрено нам каже овај отац.

Признаје, није могао да схвати да је неко могао да пусти тог човека да уђе међу децу након што се сазнало шта је учинио!

- Ушао је у собу где је боравило моје дете. Као да је редовно дошао на посао. Шта би било да га је затекао тамо? Како је могуће да уђе међу децу, како је могао да зна које дете је проговорило? - питања су без одговора родитеља који су прекинули тишину свог детета, не знајући да тако помажу и другој деци да проговоре.

Убедио децу да ћуте

Како даље прича отац четворогодишњака, након што се сазнало шта је радио наводни васпитач, остали родитељи су одлучили да причају са својом децом и тек тада су почеле да се откривају монструозности које се не дају изговарати.

- Сазнало се да је чинио много горе ствари од фотографисања наге деце. Уследиле су пријаве још око 15 родитеља чија су деца причала шта им је И. О. радио. Нисмо могли да верујемо шта нам се догађа. Он је децом манипулисао, успео је некако да их убеди да ћуте, да трпе његово узнемиравање и злостављање. Тек сада појмимо шта је наше дете трпело. Кривим себе када помислим да сам га тамо водио иако се бунио и није хтео. Као и већина родитеља морали смо да водимо децу у вртић, јер обоје радимо и нема ко да их чува - искрен је наш саговорник.

Према његовим речима, тек сада од детета сазнају шта је гледало и доживљавало, како он, тако и његови другари.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: