Представник Србије на "Евровизији" у Ливерпулу, Луке Блацк, истакао је да је био под великим притиском од стране друштва.

Како је додао, желео је да постане глас свих људи који се боре у садашњем времену.

- Има много људи који немају право гласа и под великим су притиском од стране друштва и у мојој глави, када сам био млађи, желео сам да постанем глас тих људи који се боре, јер сам се и ја сам са собом борио и малтретирали су ме други. Срећан сам што се многи поистовећује са мном, нисам ово очекивао.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/РТС3

 

 

На питање зашто мисли да је велики део евровизијске публике геј, рекао је:

- Такмичење окупља уметнике из сваке државе, и у неку руку, има доза јединствености и храбрости. У мом случају, много се плашим сцене, али не сматрам да због тога не треба да одустанем од наступа. Треба да радим тешке ствари и то је нешто што ЛГБТQ+ заједница цени, то изражавање, храброст и страст, такође, има много љубави и прихватања. Против насиља сам и мржње, не могу да разумем то, и заједница се на Евровизији осећа као код куће, осећа се прихваћено, може свако да буде свој. То је дивно - поручио је Луке Блацк и додао за крај:

Фото: Принтскрин/Јутјуб/РТС3

 

 

- Велики сам фан Лејди Гаге и мислим да су њен албум “Born this way”, као и та ера, утицали на мене и инспирисали мој сценски наступ - закључио је он за "D Pink news".

БОНУС ВИДЕО: