Вечерас се у Ливерпулу одржава финале највећег музичког такмичења, "Евровизије". Укупно 26 земаља ће се борити за прво место, а представник Србије, Лук Блек, наступиће пети по реду.

Поред такмичарског дела, организатори су приредили и ревијални део, на којем ће наступати некадашњи учесници "Евровизије". 

На листи музичара ће се наћи евровизијски победници Нета и Данкан Лоренс, популарни Махмуд, који је два пута представљао Италију, као и Сем Рајдер, прошлогодишњи представник Уједињеног Краљевства, који је освојио друго место.

Фото: Профимедиа

 

 

Посебан сегмент одвојен је за некадашње представнике Украјине, која је и требало да буде земља домаћин ове године. Наступе ће имати група Го_А (5. место 2021. године), Џамала (1. место 2016. године), Верка Сердучка (2. место 2007. године), Тина Карол (7. место 2006. године), као и победници прошлогодишње "Евровизије", група Калуш Оркестра. Међутим, оно што је највише обрадовало публику је најава Русланиног наступа.

Руслана је "Евровизију" освојила 2004. године, кад је друго место заузео Жељко Јоксимовић са песмом "Лане моје". Руслана је тада победила са песмом "Wилд Данцес", која је врло брзо постала планетарни хит. Певачица се сада обратила публици и најавила наступ, рекавши да ће певати и победнички хит, али и нову песму.

Како Руслана сада изгледа можете погледати у видеу испод.

@ruslana.ukraine Just in a few hours! Original #WildDances with my wild dancers... and #exclusice pre-premier perfromance of the #newsong ! #TikTok @ #Eurovision2023 #Ruslana #Liverpool ♬ original sound - Ruslana

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".