Због прокишњавања плафон вртића "Лептирић" је пао и две просторије неће бити за употребу. О овој и другој причињеној штети коју су изазвале обилне падавине огласио се и градоначелник банатског града, Симо Салапура.

- Хитно је послата надлежна служба да предложи могућности за санацију вртића. Такође, оштећен је кров на амбуланти у Меленцима, за који ћемо, такође да направимо план за хитну поправку. У школама није било већих проблема - написао је он на свом Фејсбуку.

Обилна киша која је падала синоћ у Зрењанину и околини условила је проблеме на више локација у граду, када је реч о нормалном обављању саобраћаја, снабдевању електричном енергијом и водоснабдевањем.

 

- Пало је 80 литара кише по квадратном метру, а највећа количина је била између 18 и 19 часова, што кишна канализација није могла да прими, па су раскрснице биле поплављене у Цара Душана, Гундулићевој, Лазе Костића, на Багљашу и на још неким локацијама. Велике количине падавина проузроковале су мање проблеме на изворишту одакле се град снабдева водом, што је довело до појаве замућености воде у градској водоводној мрежи - навео је Салапура.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".