Деца из ОШ "Владислав Рибникар" која нису спремна да иду на наставу то и не морају, а свако дете и њихови родитељи моћи ће ту одлуку да промене у сваком тренутку, наводи се у најновијем саопштењу Министарства просвете.

Министарство просвете је на основу одлуке педагошког колегијума школе и у договору са Саветом родитеља Огледне основне школе Владислав Рибникар и Радне групе за унапређење менталног здравља и сигурности младих, дало препоруку за организацију образовно-васпитног рада и ваннаставних активности до краја наставне године, за све ученике Огледне основне школе Владислав Рибникар у Београду.

Како је саопштено, ово су препоруке:

1. Сваком детету, које се не осећа спремно да похађа наставу и коме је неопходна подршка, иста је омогућена од стране стручних лица.

2. Настава, као и остали видови подршке процесу учења, одржавају се искључиво за децу чији су родитељи изразили жељу за тим.

3. Сваки родитељ има могућност да, у било ком тренутку, промени одлуку у складу са тренутним осећањима свог детета.

4. Министарство просвете припрема предлог посебног модела уписа у средњу школу за ученике 8. разреда Огледне основне школе Владислав Рибникар који бити прво представити родитељима.

БОНУС ВИДЕО: