Последњи споразум који је ступио на снагу 2012. године нашим возачима је донео олакшице и смањио број земаља које захтевају полису осигурања од одговорности, односно зелени картон.

Процедура добијања међународне полисе је врло једноставна. Од документације треба приложити само полису обавезног осигурања и саобраћајну дозволу. Цена зависи од осигуравајуће куће али углавном се креће од 2.000-3.000 динара. 

Уколико сте заборавили да купите зелени картон, то можете урадити и на граничном прелазу по нешто већим ценама.

Сви они који у Грчку планирају да иду преко Северне Македоније, треба да знају да није неопходно поседовати међународну возачку дозволу, што важи и за територију Грчке осим за оне који имају пробну возачку дозволу.

Уплатите здравствено осигурање

Oblast zdravstvenog osiguranja nije regulisana Sporazumom o socijalnom osiguranju, pa iz MUP-a podsećaju da naši građani pred putovanje u Grčku uplate privatno zdravstveno osiguranje, makar i u najmanjim iznosima.

Takođe, savet je da pred putovanje u Grčku građani iz istih razloga od matičnih filijala RZZO pribave potvrde o zdravstvenom stanju osiguranog lica radi korišćenja zdravstvene zaštite u inostranstvu u hitnim slučajevima, kako bi im eventualni troškovi bili priznati (potrebno je čuvati celokupnu dokumentaciju o lekarskoj intervenciji za postupak refundacije troškova).

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".