Бивши тенисер Ненад Зимоњић је 2018. године имао операцију оба кука.

Њему је супруга Мина велика подршка, а Зимоњић истиче да је од ње крио да има проблем, а болове је трпео годинама.

- Након моје операције оба кука која је била 2018. године сазнао сам да постоји могућност да се вратим професионалном тенису. Међутим, онда након неког тренинга и гледања тениса са мојим сином Леоном, уследило је питање: "Тата, зашто не би одиграо још неки турнир? И даље си фит, и даље играш добро". Ја нисам престао да тренирам и мислим да је то ствар животног стила, верујем да је то нешто што треба сваки спортиста да ради. Спреман сам да играм кад год добијем шансу - рекао је Ненад који је испричао детаље операције која није била лака.

- Проблем са куковима се јавио баш екстремно 2009. године баш на Вимблдону након трећег кола у којем смо победили. Наредног дана кад сам се пробудио и пробао да устанем из кревета нисам могао да подигнем десну ногу, као да ме је неко ножем убо у пределу препоне. Тада сам урадио све снимке и магнетну резонанцу, рекли су ми да имам проблем и да је генетика у питању. Хрскавица је била доста оштећена, да ми је већи проблем са десним куком, а да је слична ситуација и са левим. Нису били сигурно да ако би у том моменту радили неку интервенцију да би ми помогло. Постоперативни период је био два до четири месеца, а ја сам тада био први на свету са тридесет и нешто година. Било је као неизвесно - говори прослављени тенисер који је трпео болове годинама, а све време је професионално играо.

- Успео сам да пролонгирам операцију уз велику помоћ Клауса врсног стручњака физиотерапеута из Немачке, који ми је помогао и када сам имао проблем са лактом који нико није могао да реши, а он је успео за седам дана. Добио је апсолутно моје поверење. Са његовим саветима, шта би требало да радим, које су то вежбице, који су то третмани, пролонгирало је сигурно моју каријеру. Поред њега, и Влада Капларевић који је путовао са мном као мој кондициони тренер. Уз њихову помоћ успео да играм много дуже него што је било ко могао да замисли. Ти третмани су били изузетно болни - рекао је Ненад.

Он истиче да је та ситуација психички јако утицала на њега, па је свој здравствени проблем крио од људи.

- То је била већ 2015. година када ме је супруга Мина питала: "Шта се дешава? Ти си се скроз променио. Више се не смејеш. Је л' желиш да те деца запамте таквог? То ниси ти!". Ни тада ја нисам размишљао о томе да кажем да је то због кукова, да имам проблеме... Него океј, прихватио сам ту информацију, нисам хтео било кога да оптерећујем, а најмање Мину. Једина питања су била зашто проводим толико времена код физија, то јој није било јасно у том моменту. Али, апсолутна подршка и разумевање за све што сам радио. С друге стране, не желим да ме деца таквог памте, желим да будем позитиван. Међутим, ти болови који су били непрестани 24 сата док седим, спавам, стојим.... - казао је он.

Операција је била неизбежна када више није имао куд.

- Након операције два, три дана када су прошли болови од саме операције, тад сам уствари видео које сам ја болове трпео годинама - рекао је Зимоњић.

(Уна)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".