Серија прати авантуре Паје и Јарета, двојице искрених и добрих возача камиона и партнера у пословању. Сусрећу разне људе док се возе на цести, што се углавном чини лошим за њих, али на крају је то пријатељство које спаси дан, међутим познато је да се у стварном животу ова два велика глумца, Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља нису добро слагали.

У својој књизи "Урбане легенде", новинар Небојша Вуковић наводи да су њих двојица чак отворено мрзели, па чак и умрли у завади.

- Према мојим сабеседницима, Пају је излуђивала Чкаљина исквареност, надменост и склоност ка интригама којима је наводно био више него склон. Како је време пролазило њихова нетрпељивост се само увећавала, па су после ултра популарних "Камионџија", одбијали да се појаве у истој глумачкој подели и по цену да се одрекну астрономских хонорара. А прича се да су њих двојица по улози, у та времена шареног социјализма, могли да касирају чак по два ганц нова аутомобила. То тада себи нису могли да приуште ни озбиљни партијски моћници, а камоли председници општина. То је било незамисливо одбити, а поготово тек из чистог каприца - пише Вуковић.

Фото: Јутјуб Принтскрин/ЦОБИ_ KiM

 

 

Мало је познато и да је Гордан Михић  сценарио за "Камионџије" написао по делимично истинитим догађајима. Он је једном упознао човека који је био возач и морао је ванредно да полаже неке предмете у школи. То није могао у месту у којем је живео па је отишао у Босну и тамо је завршио школу.

Фото: Јутјуб принскрин

 

 

Како би што боље написао сценарио Михић је разговарао са возачима камиона да би имао што више информација.

Подсетимо, због велике популарности серије снимани су наставци: филм "Паја и Јаре" 1973, телевизијска серија "Камионџије опет возе" 1983. и филм "Камионџије поново возе" 1984. године. Тренутно се еимитује и серија "Камионџије д. о. о." која представља омаж старој серији.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".