У то време, Мастерсон је био на врхунцу своје славе, а две жене, које су упознале Мастерсона преко Сајентолошке цркве, тврдиле су да их је глумац дрогирао пре сексуалних напада, Скај њуз.

Трећа жена, бивша Мастерсонова девојка, која је, такође, била припадница Сајентолошке цркве, навела је да ју је ТВ звезда силовала током њихове везе.

За овај злочин, глумцу прети казна до 30 година затвора.

Глумац који није оптужен ни за један прекршај употребе дрога, негирао је оптужбе, тврдећи да је секс био споразуман.

Мастерсонови адвокати су, такође, рекли пороти да нема токсиколошких доказа који би поткрепили тврдње о употреби дрога.

Фото: Танјуг/АП

 

Данас је на суду у Лос Анђелесу порота већином 8 према 4, глумца прогласила кривим по две тачке за силовање. Порота није могла да донесе пресуду по трећој тачки, која се односи на наводе Мастерсонове бивше девојке.

Мастерсон, који је након пресуде одведен из суда у лисицама, могао би да се суочи са казном од 30 година до доживотног затвора.

Његова супруга, глумица и модел Бижу Филипс, плакала је док су га одводили.

Фото: Профимедиа

 

Пресуда је стигла након што се Мастерсон суочио са поновљеним суђењем због оптужби. Претходно суђење завршено је у децембру тако што порота није могла да донесе пресуду.

Тужиоци су у овом случају тврдили да је Мастерсон силовао жене, а затим искористио своју позицију у цркви како би деценијама избегао последице.

Жене су сведочиле да им је, када су пријавиле Мастерсона црквеним званичницима, речено да нису силоване, да су стављене у етичке програме и да су упозорене да не иду у полицију да пријаве припадника тако високог положаја.

Мастерсон је у браку с глумицом и манекенком Бижу Филипс од 2011. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Серија ''Веселе седамдесете'', у којој су играли и Ештон Кучер и Мила Кунис, приказивана је од 1998. до 2006. године и била популарна широм света. 

 

 

БОНУС ВИДЕО:

БАЛАНСИРАМ ИЗМЕЂУ ПОРОДИЦЕ И КАРИЈЕРЕ: Сергеј Ћетковић спрема нове песме и каже како васпитава децу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".