Она се сада поново огласила на свом Инстаграм профилу, а њене речи су потресле читаву јавност.

- Пошто сам први пут доживела насиље и то стравично, тек сад видим колико је болно, првенствено психички. При самој помисли да ме је неко тако крвнички изударао и да сам на све то још избачена из објекта како сам избачена, осећала сам се као измет. Повређена, дезоријентисана, дупло сам видела (не због алкохола него како су ми доктори објаснили када сам дошла у ургентни, како ми је ударцем спустио и сломио јагодицу, самим тим су ми и око и вилица пали. Сећам се да сам се на прегледу кад су ми саопштили да морам на операцију, доживела шок и свим силама се трудила да видим нормално, да убедим (слажем) себе и њих да можда и није тако страшно, али нисам успела). И ето завршила сам са деформацијом лица. Само молим бога да постоји решење и могућност да се то поправи. А могу да замислим како је тек женама које константно то дожвиљавају, па чак и вербално омаловажавање, којима усаде у мозак да су безвредне - почела је Наташа излагање, а потом упутила речи подршке женама које пролазе кроз исту агонију као она :

Фото: Инстаграм принтскрин/natasa.savija

 

- Замислите једно крхко људско биће - жену, да мисли о себи све најгоре и да мисли да је безвредна у односу на друге људе. То је престрашно! Ако ми верујете, ја сам у кризним моментима у овом периоду од кад се то десило мислила и говорила ''Боже, боље да ме је убио!'' Гледаћу да се, ако дозволим, придружим сигурној кући и дам своји доприном на било који начин који је потребан. Ако треба и ако би ишта значило, са сваком женом бих тако причала, ако би им било имало лакше. Ма на било који начин за који би они рекли да је погодан. Свакако ћу се од сад на сваки могући начин залагати против насиља над женама, то обећавам - написала је Наташа.

Подсетимо, адвокат Јакша Пековић, који заступа Наташу Шавију у поступку који се води против ријалити звезде Стефана Карића због сумње да је брутално претукао старлету истакао је да је згрожен одлуком суда да се Карићу укине притвор.

Фото: Инстаграм принтскрин/natasa.savija

 

- Искрено сам згрожен чињеницом да је притвор укинут, верујемо у институцију суда и да ће правда на крају бити задовољена. Кроз медије се релативизује повреда коју је моја клијенткиња претрпела, а с друге стране сматрамо да је осумњичени признао кривично дело на начин како је изнео одбрану, осим механизма настанка повреде, јер механизам повређивања у потпуности искључује било какав "шамар". Наташа је задобила повреде баш онако како их је она описала, затвореном шаком стиснутом у песницу - рекао је Јакша Пековић за Курир.

Пријавите насиље

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да сваки вид насиља у породици пријаве полицији бесплатним позивом на број телефона 0800 100 600 или 192 који су све време доступни.

Саветовалиште против насиља у породици - СОС телефон и сигурна кућа 0800-011-011 бесплатан позив радним данима 10-19 часова, 011 27

БОНУС ВИДЕО: