У центру Власотинца у петак, 2. јуна, белгијски овчар расе "малиноа" изуједао је по телу дечака (9) и откинуо му и део увета. Трагедија би била далеко већа да разјареног пса није зауставио његов власник.

- Хитна помоћ из Власотинца је стигла одмах, указала му прву помоћ, одвезла у урегентни центар Опште болнице Лесковац, одакле је упућен у КЦ Ниш - испричао је рођак дечака. Пас је напао дечака док се малишан играо на малом парковском простору између две зграде, који се граничи са оградом из чије куће је излетео пас.

- Како су деца која су била са њим испричала и мени, пас није био у боксу већ је шетао по дворишту. Власник је улазио у двориште, отворио капију, а пас је успео да му побегне и директно је насрнуо на наше дете - прича саговорник. Како каже, не криви власника али му замера што држи тако опасну животињу.

- То је пас расе ‘малиноа’ који може да прескочи зид висине и преко два метра - прича рођак дечака који каже да је власник хтео на лицу места да успава пса, али да му полиција није дозволила због предстојећих анализа.

БОНУС ВИДЕО

(ЈугМедиа)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".