Међутим, како у потресној исповести наводи тетка убијене девојке Ј.М., девојка је због породичних проблема упала у лоше друштво и кренула са пороцима.

- Она је била моје првенче, моја Белка - овим речима започиње своју потресну исповест тетка убијене девојке.

- Нисам свесна да је нема, верујте ми. Чуле смо се скоро сваки дан. Два месеца је била на лечењу, а дневно је имала права само сат времена да користи телефон. Мене је звала сваки дан. Сваки дан сам у 16 часова чекала да ме позове и да причамо, стално би ми понављала: "Тетко, теткана, засмејавај ме. Ти једина знаш да ме смириш - кроз сузе је навела.

Фото: Друштвене мреже

 

Како наводи потресена жена, за злочин је сазнала од сина и од тада обоје не могу да дођу себи.

Дан пре него што је убијена изашла са лечења

- Дан пре него што је убијена је изашла са лечења. Рекла сам јој да не иде код тог момка, већ да тражи посао. Када смо се тог 25. чуле рекла ми је да је код другарице, да јој је супер и да лакира нокте, а после само пар сати се догодило најгоре - потресено каже.

Говорећи о детињству убијене, Ј.М. каже да је била перспективна кошаркашица, која је од малих ногу у дворишту у Смедереву тапкала лопту.

Фото: Друштвене мреже

 

- Четири године по њеном рођењу сам тек добила своје дете. Често сам је називала моје првенче, и била ми је као дете. Имале смо неку посебну конекцију, саветовала сам је. Слушала ме је. Умела сам са њом и њеним темпераментом. Била је кошаркашица као и њена тетка, била је најбоља - присећа се наша саговорница.

Е.М. се одала пороцима

Како наводи даље, она је престала да се бави професионално кошарком 2015. године, а свему је претходила једна породична ситуација. Након тога девојка се одала пороцима, а потом јој је констатована и дијагноза.

Њен отац, који је у то време увелико радио у Словенији, одлучио је да цела породица дође код њега, управо због ћеркиног здравља.

- У Словенији је начин лечења другачији, и заиста је била боље. Уписала је за медицинску сестру, извукла се. Били смо поносни - наводи саговорница.

Фото: Друштвене мреже

 

Тетка истиче да је Е.М. последњи пут видела пре неколико месеци, у јануару. Тада су обележавали помен њеном оцу, који је годину дана раније преминуо.

Ј.М. истиче да је због здравствених проблема Е.М. поново збринута у болницу у марту, а да је изашла дан пре злочина.

- Тог дана када је излазила са хоспитализације, послала сам јој новац да има да се снађе, али сам је само молила да не иде код тог младића. Рекла је да неће. Чуле смо се сутрадан, тог кобног 25. маја око 12 часова, а само пар сати касније ју је тај младић убио - наводи Ј.М.

Злочин шокирао словеначку јавност 

Након тога није знала шта се дешава, све док јој син није јавио најцрње вести.

Подсећамо, злочин који се догодио у Словенији шокирао је јавност. Полиција је кобног дана примила позив од човека који им је рекао да је у стану у Партизанској улици у Марибору дошло до физичког окршаја младића и девојке, као и да је девојка повређена. Међутим, полиција лекари су установили да је Л.Т. неколико пута ударио Е.М. у главу, а потом је задавио, и то два дана раније.

Иначе, Л.Т. је одраније познат полицији. Он је више пута процесуиран због насиља у породици, нарушавања јавног реда и мира, али и због производње дроге и трговине наркотика.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".